Laatste artikelen

            

                    Vanmiddag ga ik dus lekker taart eten !

 

Nou de regenboogtaart was heerlijk, zeker omdat Laura hem zelf had helpen maken, en natuurlijk moest er een kaarsje worden uitgeblazen.

 

Reacties (21)

Gisteravond zag ik denkelijk de laatste vlinder van dit jaar tegen mijn raam vliegen, ik hoop dat ze kan overwinteren in een beschermde omgeving bij mij ergens in een dichte wintervaste plant. Ook de laatste rozen van dit jaar zijn bijna aan hun einde. Als herinnering aan de zomer met de storm en regen buiten heb ik snel nog even een plaatje gemaakt. Volgend jaar komt hopelijk weer een mooie zomer, vol bloemen en vlinders.

Reacties (13)

Nu weten jullie dat het gisteren dierendag was, nou ik wist dat ook en hoopte eens extra verwend te worden. Maar nee hoor ze was de hele dag de hort op en ik kreeg helendal niks extra. Ik had nog een kleine hoop om vanochtend dan te worden verwend, maar nee, het was zelfs erger, ze was heel laat pas beneden zodat ik mijn ontbijt (gewoon zoals iedere dag) ook nog laat kreeg en mijn privédeurtje werd zojuist pas open gedaan zodat ik naar buiten achter de blaadjes aan kon gaan rennen.  Pfffft ze zegt dat ik alle dagen verwend word (en eigenlijk is dat wel zo) maar dat ik er te dik van word. Nee hoor ik heb gewoon zware botten en ben stevig gebouwd, even oppassen dat ze me niet op een dieet gaat zetten want daar heb ik geen zin in, het is ook helemaal niet nodig. Zeg nu zelf een poes moet aaibaar zijn en geen bontzak vol botten.

 

Reacties (14)

Tja als je in de herfst een toversprookjesboek vindt, en het open slaat dan kom je misschien voor een verrassing te staan, of speelt het hele verhaal zich alleen maar in mijn fantasie af. Dat kan natuurlijk ook. Maar ik geef met mijn knutsels mijn fantasie graag vorm. Maar ja dit bos en dit boek zijn natuurlijk wel heel speciaal. Ik wilde er eerst een compleet sprookje bij verzinnen, maar mijn verkouden hoofd is een beetje verstopt en dan denk ik niet meer helder genoeg voor een verhaaltje vrees ik. Maar het is wel duidelijk een herfstsprookje dat weet ik zeker.

Reacties (15)

Deze keer was het thema : 'Avondrood'

Reacties (13)

Gister was ik van plan om even te gaan winkelen in Middelburg, ik had een paar zaken nodig die hier op het dorp niet wordenverkocht. Maar voor ik vertrok kreeg ik een telefoontje van mijn dochter. Of ik met haar en de kleine in Goes wilde gaan winkelen, zij moest er heen en Laura had gevraagd of ze naar oma Molly gingen (meestel als we samen naar de stad gaan is dat Middelburg) Nu mij maakt het niet veel uit, dus ik ben naar Goes gereden. Nu was dat erg rommelig, omdat er door wegwerkzaamheden delen van de A58 waren afgesloten in het weekend.  Zo kwam ik langs de oude weg, langs dorpen waar ik jaren niet langs ben gereden, zo zie je weer eens wat anders dan anders.

Maar goed, ik ben er gekomen al duurde het iets langer. We hadden voor de Appie afgesproken , maar in de parkeergarage zag ik de dames net voor me uit lopen. Even met de lichten geknipperd en ja ze zagen mij ook en kwamen even terug.

Daarna gezellig langs de winkels gewandeld en het lijstje van mijn dochter bij elkaar gezocht. Omdat Laura volgend zondag drie wordt, moesten er ook feestartikelen gekocht worden dingen voor de taart, dingen om te trakteren. kortom ik zou bijna mijn eigen aankopen vergeten. Maar gelukkig kwamen we ook langs de dierenzaak waar ik voor Molly droge brokjes moest hebben. Nu stond ik even te zoeken, want haar eigen merk stond er niet tussen. Laura was bij de dieren gaan kijken en roept opeens : 'Oma Molly kom eens kijken ik zie een Afrika' Nou dat wilde ik wel eens zien wat zou dat nu zijn? Nou even kijken wat ze zag het was . . . .

 

 

 

 

Reacties (11)

Nu is het buiten ook wel echt herfst, de blaadjes op mijn gras zijn niet meer te tellen, maar soms zijn er prachtige kleuren bij. Ik denk dat dit blad, dat ik op de foto zette van de wingerd hier in de buurt is en per ongeluk mijn tuin is binnengewaaid. Maar ik kon het goed gebruiken, het blauwtje heb ik in vorig jaar in de zomer op de foto gezet, dat was nog lastig omdat die beestjes maar blijven fladderen.

 

De tweede knutsel bevat geen foto's die ik zelf maakte, de onderdelen komen uit een psp clubje waar ik de dingen die ik kon gebruiken in mijn knutsel heb verwerkt op mijn manier, want van lesjes hou ik niet. Die heb ik jaren geleden wel gemaakt om te beginnen en mijn programma te leren kennen, maar dat was geloof ik in 2006 of zo. Sindsdien geen voorgekauwde plaatjes meer gemaakt, maar van mijn eigen smaak uitgegaan.

Reacties (10)

Toen ik klein was, hadden we thuis geen tv, we mochten op woensdagmiddag wel eens bij iemand uit de buurt komen kijken naar Pipo de clown, alles in zwart wit natuurlijk.

Ik weet nog goed dat er bij ons in het stadje altijd rond Sinterklaas een actie van de winkeliers was. Als je dan dingen kocht voor een bepaalde prijs, kreeg je er een soort zegeltjes bij en als je de kaart vol had (vaak meer kaarten) dan kon je die met naam en adres inleveren. Tussen de Sint en Kerst, werd er dan een tv verloot. De mensen die gewonnen hadden wisten dat nog niet, maar er kwam dan een radiowagen aan waar de stem tussen de muziek door steeds zei waar ze nu reden. Als kind hoorde je die dan aankomen steeds dichterbij en je hoopte dat die tv bij jou thuis zou worden afgeleverd. Maar dat is nooit gebeurd, twee straten verder moesten ze toen zijn.

Goed, toen ik 12 was kwam er bij ons een tv in huis er moest een antenne op het dak gezet en veel oude wijken zagen er dan zo uit.

Nu woonden wij destijds in een twee onder een kap in een ruim opgezette wijk met tuinen en openbaar groen dus zo zag het er bij ons niet uit. De antenne moest worden gericht en dan zat er een monteur op het dak en eentje keek beneden naar het testbeeld.

       

Er werd heftig heen en weer geschreeuwd tot alles scherp was, de kanalen werden ingesteld ( één Nederlands kanaal, het tweede kwam in 1963 en wij kregen die tv in 1962,  België en ik dacht ook nog een Franse zender) Af en toe werd er wel naar Frankrijk gekeken (of was het een Franstalige Belgische zender)  meestal alleen Nederland en België.

Maar de eerste keer dat ik op onze eigen tv keek was er een aflevering van Ivanhoe, met Roger Moore als held. Ik kan de begintune nog zingen :) Toen ik het nazocht zag ik dat die serie uit 1959 kwam, maar misschien dat die in '62 is herhaald, want de eerste keer naar je eigen tv kijken vergeet ik zeker niet.

Aan de voorkant zaten de aan en uit knoppen, aan de zijkant de kanalenkiezer en de zwarte ring was om scherp te stellen. Er was ook maar een bepaald aantal uren uitzending je moest in de gids kijken wat er kwam en hoe laat. Meestal had mijn vader daar de grootste stem in, behalve als er op woensdagmiddag  voor kinderen een programma was.

Ik moest er aan denken toen ik vannacht slecht sliep en dus even de tv aanzette, met de afstandsbediening en ontiegelijk veel zenders kon vinden, alleen weinig wat me leuk leek. Gelukkig niet, want dan slaap je helemaal niet meer en bij een programma wat je niet erg interessant vindt, val je makkelijker weer in slaap ;) Vandaar dat ik nu deze jeugdherinnering met jullie deel.

 

Reacties (12)

De tekst was zo gegeven. Ik heb er een Esscher die ik in het museum fotografeerde achter gezet, een geel laagje voor contrast en een vlinder uit het kunstwerk er nog eens los uitgehaald en als bovenste laag gebruikt. Een randje zwart-geel er omheen om alles af te maken.Dit is dus het totale resultaat van de opdracht.

Reacties (16)

Met het mooie weer heerlijk nog wat wandelen in het Veerse bos, naar de paddestoelen kijken en genieten van de nazomer.

 

Nu zijn de foto's niet helemaal geweldig, mede doordat de eerste tegen de zon in is genomen, Het gaat maar om het mooie nazomergevoel. Vandaag weer naar de beessies, ik wens jullie een fijne dinsdag toe.

Reacties (12)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl