Laatste artikelen

Van spelen word je moe, ik tenminste wel, Laura is op een leeftijd dat ze wel door kan blijven gaan.We hebben verstoppertje gespeeld, tikkertje , toen even rustig aan tekenen en kleuren. Dan was het weer tijd voor de middagboterham dus even alles opruimen.  Daarna nog een tijdje wat geknutseld kortom ze weet je wel bezig te houden. Intussen heeft oma ook nog twee wassen buiten op de molen gehangen dan mocht Laura helpen door de wasknijpers aan te geven.

Oma wat gaan we nu weer doen?  Nou meisje oma zit even en jij mag nu even een tekenfilmpje kijken. Dan drinken we thee of aanmaaklimonade en daarna gaan we pas weer verder spelen.

We hebben nog een tijd met alle kleurtjes play-doh klei gespeeld en toen kwamen mamma en pappa uit hun werk en is oma Molly weer richting huis gegaan, er werd me wel de belofte afgedwongen dat oma volgende week weer een keertje blijft eten. Thuis had ik al eten in de koelkast staan dat ik maar even op hoefde te warmen, dus daarna lekker onderuit op de bank tv gekeken en op tijd naar bed gegaan. Ik kan merken dat ik geen twintig meer ben hoor :)

 

Reacties (11)

Hier gaan de kinderen weer richting school, de vakantie is voorbij dus het is een tijd van veranderingen. Een andere juf of meester, voor sommigen een andere school of opleiding. Kortom alles verandert.

Zo ook in het taalgebruik valt me op. Vroeger was het duidelijk,eerst had je de kleuterjuf, iemand die op een lagere school les gaf was een onderwijzer, op de middelbare school had je leraren , op het hogere onderwijs en de universteit gaven docenten en eventueel professoren les. Als iemand dan zei ik ben leraar dan wist je hem te plaatsen in het middelbaar onderwijs. Maar tegenwoordig hebben ze het al over leraren en bedoelen er iemand mee die aan vierjarigen les geeft. Ik vind dat zelf erg verwarrend eerlijk gezegd. Waarom heeft men dat eigenlijk zo veranderd?

Maar ja soms worden de bakens verzet misschien uit een gevoel van meer te willen lijken, ik heb geen flauw idee eigenlijk. Maar zolang ze de bakens op zee maar niet gaan veranderen, want daar kunnen ongelukken van komen.

Reacties (10)

Maar toch lekker wat afwisseling van effen blauwe luchten en dan weer grijs of van die grote zeilwolken (zoals ik ze noem) Op de vrouwenmantel kun je zien dat er een paar druppels regen zijn gevallen, niet erg veel, maar het geeft altijd zo'n leuk effect vind ik.

Als kind speelde ik met die druppels, door het blad zo te bewegen dat alle druppels naar het midden gingen om daar een kleine waterplas te vormen.

Reacties (13)

Gister was ik op zoek naar een bepaalde foto, maar die heb ik nog niet gevonden, al weet ik zeker dat die ergens moet zijn. Ik denk dat ik die wel zal vinden wanneer ik hem niet zoek, dan kom ik die gewoon ergens tegen.

Maar wel leuk waren een aantal vakantiefoto's van vroeger. We gingen naar Domburg en waren vaak aan het strand. Het hotel was van de bank, de werkgever van mijn vader. Er waren daar ook altijd gezinnen met kinderen en natuurlijk ook met kinderen van je eigen leeftijd. Ik heb goede herinneringen aan die vakanties.

                       

Dit is de eerste foto waar ik naast mijn grote zus in Domburg op het strand ben, ik ben daar één jaar oud.

We gingen ook wel eens naar de Veluwe, waar familie woonde de volgende foto is bij het ijsselmeer genomen daar was ik drie jaar volgens  mij. Net zo oud als Laura nu is, gek om zo te zien. Hier staat de hele familie met als achtergrond het IJsselmeer.

Nu weer een strandfoto uit Domburg, ik dacht dat ik daar dus een jaar of vijf was, maar er staat geen datum op de foto dus zeker weten doe ik het niet.

     

De volgende foto is met mijn zussen ook weer aan het strand van Domburg, ik denk dat ik daar bijna zeven jaar ben(of misschien nog zes ik weet het niet zeker). We staan echt te poseren ik ben de jongste dus voor jullie links in beeld

 

Ook gingen we wel eens een dagje uit ik vond ook nog een foto van een bezoekje aan de Zoo in Antwerpen, dan ben ik iets van acht jaar oud voor zover ik het terug kan redeneren, op de foto's was geen jaartal gezet dus ik moet het maar gokken. Er was een nichtje bij die ook een dagje meeging, zij is het kleinste meisje op de foto.

 

De foto die ik zocht heb ik niet gevonden , maar dit was voor mij een nostalgisch wandelingetje door mijn kindertijd, en dan komen er toch weer veel leuke herinneringen voorbij. Ik heb een leuke kindertijd gehad daar heb je je leven lang plezier van.

Reacties (16)

Nu was er gister storm en ontij voorspeld, dat vooral hier behoorlijke vernielingen aan zou kunnen richten. Dus ik had mijn tuinstoelen in de garage gezet en de hangpotten met bloemen uit mijn boom gehaald en ook in veiligheid gebracht.

                        

Nu heb ik dit soort tuinstoelen en met een storm willen die het luchtruim wel in, dat kan veel schade veroorzaken. Het heeft hier wel lekker veel geregend, maar die stormvlagen zijn kennelijk niet hier aan wal gekomen, ik heb wel behoorlijk wat wind gehad, maar niet zo erg als voorspeld werd en dus hadden de stoelen gewoon buiten kunnen blijven. Nou ja beter teveel gedaan dan te weinig. Ik hang zo de petuniatjes weer in de lijsterbesboom en omdat er voorlopig niet erg veel volk komt, laat ik de tuinstoelen op eentje na gewoon netjes in de garage staan. Wel moet ik dan de tuintafel weer op zijn poten zetten, want die had ik even op de kop geparkeerd, zodat de wind er geen vat op kon krijgen. Die code oranje was hier dus niet echt nodig, misschien wel verderop in het land, geen idee, want daar heb ik nog niets over gehoord en de krant ga ik straks bij mijn koffie lezen.

Allemaal een fijne dag gewenst.

Reacties (10)

Na wat buien afgelopen nacht is het gewoon weer lekker om even buiten op mijn blote voeten op het gras te staan. Ik hoop dat we nu gewoon Nederlands weer krijgen, wat zon, wat buien en temperaturen van 20 tot 25 graden maximaal. Dan kan ik buiten ook wat in de tuin bezig zijn. Het gras is weer wat groener geworden lijkt het wel, ik weet niet of dat na één nacht met regen kan, of dat ik het me maar inbeeld.

Deze foto slaat helemaal nergens op het weer, maar ik vind een logje zonder afbeelding met alleen een korte tekst ook niet zo geweldig. De foto heb ik een paar jaar geleden bij de Westkapelse zeedijk genomen. Vanavond weer eens bij mijn zoon en schoondochter in Middelburg op bezoek. Ik denk dat zij ook erg blij is dat het weer een beetje afkoelt, want als je hoogzwanger bent wil je liever niet erg veel hitte hebben. 

Zo nu eerst aan de dag beginnen met een lekker kopje koffie. Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag toe.

Reacties (10)

Gister na het baantjes zwemmen , even op het strand bij de kinderen gezeten. Die waren daar al eerder. Er stond een heerlijk zeewindje en we hebben er tot na het eten (frietjes van de strandtent) gezeten. Nu was het behoorlijk druk, maar hier is het strand zo breed dat je daar echt geen last van hebt.

Het is alleen een heel eind sjouwen door het losse zand voor je aan het water bent, zelfs bij vloed is dat nog zo. Hier heet het niet voor niets 'Breezand' nu denken de mensen daarbij voornamelijk aan de bungalow vakantieparken die achter de duinen gebouwd zijn , maar natuurlijk is het van oorsprong letterlijk de naam omdat het een erg breed strand is.

Wat is er voor een kind meer nodig dan water en zand om te genieten ?

Waar zou toch het plakplaatje, dat bij mijn schatkistijsje hoort , zijn gebleven? Het is een zoekplaatje geworden :D  Mamma heb jij mijn plaatje soms gezien, of ben je zo lekker aan het lezen dat je het helemaal niet weet te vinden? Oma heeft het wel gevonden , zeker weten. . .

 

 

Reacties (20)

Straks weer hierheen om lekker af te koelen en mijn baantjes te trekken. Allemaal een fijne woensdag gewenst

Reacties (9)

Gister was het babyshower voor mijn schoondochter. We hebben heerlijk in de tuin gezeten bij haar moeder, die hebben een stukje overdekt terras, dus toen er een paar druppels vielen was het ook niet nodig om naar binnen te gaan. Natuurlijk waren er alleen dames aanwezig, en er waren leuke cadeautjes en veel roze lekkers, kijk maar. Nu is dat ook in Nederland al helemaal ingeburgerd. De eerste keer dat ik dit uit Amerika geïmporteerde feestje meemaakte was toen mijn dochter zwanger was van Laura (en die wordt in oktober al weer vier) Nou ja feestjes zijn altijd leuk en je hebt er als a.s. moeder meer aan dan aan de kraamvisite als je nog half uitgeput van de bevalling bent en soms nog op bed ligt.

Goh we moesten nog een spelletje spelen met een papiertje waarop je het te verwachten geslacht, gewicht, lengte, naam en meer van die zaken in moest vullen. Nou die uitslag komt natuurlijk pas wanneer de baby geboren is. Maar de eerste vraag (geslacht) is niet moeilijk te bedenken met al dat roze . Bovendien hadden ze het al van tevoren verteld, zo snel als ze het zelf wisten.

Zelfs de schaar die werd gebruikt om de koordjes door te knippen was roze. (nu is die dat altijd al geweest dus niet speciaal gekocht hoor)

Straks weer naar de verjaardag van mijn zwager, ik hoop dat het daar ook iets koeler is geworden, want anders wordt het een warme dag voor mij.

Reacties (19)

                                       (foto van het www. niet van mezelf)

Reacties (14)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl