Bijna Kerstfeest

Het thema was Feest, maar als ik het nieuws kijk zie ik dat er weinig feest te vieren is. Toch maar hoop houden dat de mensheid ooit eens verstandig zal worden en als dat klein kan beginnen , in de buurt, in je dorp of stad in je land. . . dan gaat het misschien een keer de goede kant op.

De foto op de achtergrond heb ik gemaakt in mijn tuin, waar ik ieder jaar de sterrenlichtjes langs het pad zet.

Reacties

floor op 17-12-2016 07:46

hier ben ik nog hahaha mooie log en weet je over de wereld het is nooit anders geweest.

Ik vind het vreselijk ook hier de haat naar anderen

Ik kan me druk om maken maar denk ook zal het ooit veranderen???Denk als men neit leert praten en luisteren en geven en nemen het erg moeilijk word

Maar jouw tuin geeft licht in darkness fijne zaterdag en nu douchen

די מריו op 17-12-2016 07:54

Misschien doet het nieuws anders vermoeden, maar je moet het klein geluk ook niet uitsluiten. Als je gelukkig bent, zul je dat ook uitstralen en doordat je dat deelt met de wereld, zal de wereld ook gelukkiger zijn.

Love As Always

Di Mario

F & J op 17-12-2016 08:32

Dit heb je heel mooi gezegd Haba. Vrede op de aarde moet komen. Oorlog met ellende in de wereld is drama. Oorlog afgelopen zouden zijn. Dan kunnen mensen ook vieren.

VREDE OP AARDE!!!!!!!

Fijn weekend.

merel op 17-12-2016 15:41

mooi gedaan

laat ons hopen dat we ooit kerstmis in vrede kunnen vieren

'klaproos op 17-12-2016 16:32

de wereld kent  zoveel  brandhaarden, wij leven  hier erg  rustig,  en ik wil dat graag  zo  houden,  vrede op aarde begint bij ons  mooi  blogje hab,

fijn weekend gewenst

xxx

Marjolijn op 17-12-2016 17:43

Mooi Haba, het goede begint in het klein.

Laat de lichtjes maar branden, zeker op deze donkere dag als vandaag.

Mirjam Kakelbont op 17-12-2016 20:37

Je hebt gelijk: ik zie ook weinig reden om een feestje te vieren. Je zal in Syrië wonen of ergens in een opvangkamp. Anderzijds moeten we nooit de hoop opgeven. Met elkaar kunnen we veel bereiken. Niet meedoen aan negativiteit spuien wat op internet schering en inslag is. En beginnen om vriendelijk te zijn tegen onze buren. ls we dáár mee beginnen...

Ik wens je toe dat er in donkere tijden altijd een klein lichtje op je pad mag schijnen!

Lieve groet.

Sjoerd op 17-12-2016 21:27

Ik heb het idee dat we het nooit leren... Iets te vieren heb ik ook niet, ik geniet wel van het samen zijn van iedereen die me lief is...

Wolf op 18-12-2016 02:55

Kom als postbezorger op veel locaties, kom wangedrochten van versieringen tegen, maar deze tuinverlichting is prachtig sfeervol!

Clemens op 18-12-2016 03:56

Heel mooi Haba! En ik ben gek op lichtjes, deze zijn daarbij ook nog stijlvol da's dubbelop :)

Een gedicht over hoop, dus. Daar gaat het ook om, denk ik... En ja, volgens het nieuws zijn er zeker wel overal in de wereld ellendige gebeurtenissen en misstanden... dat is altijd zo geweest. En we horen  en zien dat ook allemaal tegenwoordig.

Maar ik denk dat er ook overal en altijd goede dingen zijn gebeurd, tekenen van licht en hoop. In het klein en óók soms in het groot. De mensen die aan hun medemensen denken, die zìjn er ook echt, (en engelminstreeltjes ;)  ). Ik zie in mijn omgeving mensen die de (moeilijke) buren een bezoekje brengen. Ik zie collectes en andere akties voor  goede doelen - door jong en oud. Ik zie dierenasielvrijwillgers en er zijn heel veel mantelzorgers in Nederland. Mijn hulp gaat op een kalender staan om vrouwen en Blijf van mijn Lijf huizen te steunen. Ik heb een pedicure, die helpt me voor een minimale prijs omdat het anders niet kan (bracht ze ook nog een kerstpakket, twee jaar geleden). Een vriendin wordt voor half geld geholpen door een andere therapeute. En dit is alles alleen in mijn naaste omgeving.

Wat de oorlogen betreft: die vrijwilligers die na bombardementen en zo erop uit gaan om overlevenden te zoeken en te helpen!  En waar ik niemand over hoor: ik hield mijn hart vast voor die bussen met mensen uit het rebellengebied in Oost Aleppo (Syrie dus), die weg mochten. Vrouwen en kinderen, maar ook jongere mannen, rebellen.  Op incidenten na, zijn ze niet opgepakt en aangepakt. Voor zover ik voorlopig weet. Nou dat is  volgens mij heel bijzonder en hoopgevend voor dat deel van de wereld!

Dus ja.. laten we het er op houden dat er altijd vanalles wat gebeurt! De wereld is gewoon een rommeltje waar we met een beetje licht ons pad zoeken :)

floor op 18-12-2016 07:38

Goedemorgen Haba hoop je nog hier bent heb net alles neergezet je was me net tevoeg fijne zondag

John op 18-12-2016 08:31

Die hoop wordt elk jaar weer uitgesproken maar het heeft totaal geen zin. Er komt pas vrede als de mens er niet meer is vrees ik.

gerdaYD op 18-12-2016 08:34

Goede zondagmorgen Haba. Tja, zeker in deze komende, feestelijke dagen is het verschil tussen arm en rijk, tussen vrede en oorlog des te schreinender! Je mag nog zoveel proberen alles een beetje te lenigen in de eigen omgeving, grote beslissingen worden helaas door het grootkapitaal gemaakt en dat heeft er precies baat bij dat het overal slecht blijft gaan... *zucht*.

Maar jij hebt er weer een schitterende 'knutsel' van gemaak!

mizzD op 19-12-2016 19:37

Verbeter de wereld begin bij jezelf is het gezegde.. en jij bent fantastisch mooi begonnen! :-)

Groetjesss!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl