Amethist

 

Amethist is een steen die evenwicht, stabiliteit en balans geeft in alle voorkomende situaties. Hierdoor is hij in staat de motivatie en visualisatie te verbeteren alsmede realistische doelen te stellen. Toch is de amethist ook een steen van tegenstellingen. De steen is paars van kleur en ontstaan uit mangaan en ijzer. Paars is tevens opgebouwd uit blauw en rood. Rood staat voor de uitdaging, blauw staat voor de rust en paars staat voor het mystieke. Amethist is dus een zeer geschikte steen om te dragen bij heftige tegengestelde gevoelens. Hij werkt sterk kalmerend, brengt evenwicht tussen lichaam en geest en is beschermd en reinigend bij negativiteit en geopatische belastingen. Hij helpt het gezonde verstand, maakt ernstig en brengt besluiten en inzichten in de praktijk. Wanneer je aan slapeloosheid lijdt door een overactieve geest, is amethist de ideale steen om onder je kussen te dragen. Tevens helpt hij nachtmerries te voorkomen. Woede, angst en bezorgdheid worden vermindert door het dragen van een amethist. De steen opent de intuïtie en het derde oog en vergroot de geestelijke gaves. De steen stimuleert teruggetrokkenheid, zelfbeschouwing en en afstand waardoor bijvoorbeeld de concentratie en beheersing van vaardigheden wordt vergroot. De steen is dus ook erg geschikt als meditatiesteen. Gevoelige mensen worden door de amethist met beide benen op een vriendelijke manier op de grond gezet. Het kan verdrongen gevoelens aan de oppervlakte brengen.

 

Spanning, hoofdpijn en migraine worden vermindert door het dragen van een amethist. Hij bevordert de productie van hormonen en stemt het endocrien stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Zwellingen, kneuzingen, brandwonden en verwondingen worden vermindert door er een amethist op te leggen. Leg tevens een amethist op een stukje ontveld lichaam. Hierdoor trekt de zwelling weg. Amethist is ook zeer geschikt bij diverse huidziektes door het titaan wat in de steen gevonden wordt. Amethist mag niet worden gebruikt bij paranoia en schizofrenie. Door het ijzer in de steen heeft hij de eigenschap te helpen bij problemen die ontstaan bij bloedarmoede, bevordert hij de bloedsomloop, ondersteunt hij herstel na ziektes, bleekheid en een pijnlijke menstruatie. Amethist  is een sterke ondersteuner bij allerlei verslavingen zoals roken, drank en drugsgebruik.

 

Ik wens jullie een fijn weekend toe, ik denk niet dat ik zaterdag of zondag nog een nieuw log neerzet, dus ik zou zeggen tot maandag dan maar :)  Ik kijk wel in de ochtend even bij de blogs, waar ik elke dag even langfiets . De info hierboven, heb ik gewoon van het internet gehaald, ik heb zelf een mooie amethist in de kast liggen en ik had zin om daarmee een knutsel te fabriceren.

Reacties

mizzD op 17-03-2017 20:56

Hmm.. ik vind het plaatje prachtig.. en amethist ook een hele mooie steen. Maar al die andere dingen geloof ik niet zo in.. een steen is een steen voor mij hoor! :-)

Ik wens je een heel mooi weekend.. het wordt niet zulk mooi weer, maar we houden ons wel bezig hè! :-)

Groetjesss!

Sjoerd op 17-03-2017 22:00

De steen is als een godsdienst. Niemand weet of er een god bestaat, zo weet ook niemand of al die dingen waar zijn die aan deze steen worden toegeschreven... Maar het blijft mooi uiteraard.

Clemens op 18-03-2017 01:44

...En de knutsel staat prachtig op je blog!

Jee, als je het zo leest is het heel veel wat die steen wordt toegeschreven hè. Maar ik geloof zeker dat alles wat ie is, en hoe hij er uitziet, een rol speelt als je hem in je leven hebt.  En de kleur al helemaal :)

Fijn weekend! ☼

floor op 18-03-2017 06:27

Goedemorgen Haba wat een pracht kunstwerk zo zeg met de amethiststeen Ik heb vroeger een hanger van gehad Mijn zoon heeft er 1 in zijn huis staan de kleuren spreken mij enorm aan verder tja Maar goed ik ga aan werk zo fijne zaterdag

Marjolijn op 18-03-2017 07:54

Mooie knutsel...!

Fijn weekend meis.

klaproos op 18-03-2017 10:16

bijzondere gaven  heeft  deze steen  Haba.

mooi, ik haal hem naar  binnen er ligt er een  buiten :-)

een heel fijn weekend gewenst  Haba

willy op 18-03-2017 18:22

een leuke knutsel Haba

 en van een amethist had ik nog nooit gehoord..

prettig weekend

floor op 19-03-2017 07:59

Goedemorgen hoe gaat het met zoon Haba is hij al begonnen met verhuizen

Hoop zo dat het goed gaat nu daar

Ja weer is behoorlijk verschil van paar dagen geleden

Ik heb net zo pracht log neergezet

Fijne zondag Haba

gerdaYD op 19-03-2017 08:34

Goede zondagmorgen Haba. Hopelijjk ben je aan een leuk weekend bezig zodat het je vergeven is moest je daardoor de tijd niet vinden om een nieuw log te plaatsen, want met dit mooi 'knutseltje' ben ik al heel tevreden!

De eigenschappen die men aan deze steen toedient, daar heb ik wel mijn bedenkingen over. Maar als er in geloven je helpt, waarom ook niet?

Floor op 19-03-2017 09:35

Haba Levi at niet echt uit maar toen Pepper.😄  ff verder van vak zijn bekkie leeg at deed hem niks dat levi  net haar koppie in zijn bak . Vind zo bijzonder na 8 maanden zo goed thuis voelt net zijn 9  jaar

Dus zaterdag je huis weer voor jezelf zal stil zijn 

micheline op 19-03-2017 15:42

je hebt er een mooie knutsel van gemaakt

in het heil van zo stenen geloof ik niet echt

floor op 20-03-2017 05:45

Een hele goedemorgen Haba week 12 starten we op

Gisteren zijn de meiden onverwachts langs gekomen hun nieuwe 2 de hands auto komen laten zien en haplje mee geprikt.

Ik had lekker stoofvlees met grote pot rode kool dus dat ging lukken en voor Caecila ipv van vlees een gevulde bladerdeeg hapje van bleekselderij kaas en walnoten met kruiden. Ik heb nooit iets in voorraad van vegavlees Mischien wel handig al hoewel iets maken lukt mij ook nog altijd.En het is iets anders dan wat je koopt.

Verder geen nieuws denk ik zo o ja wil de huisarts even bellen heb steeds last van duiselingen en soms nare hoofdpijn

Wens je lekker zwemochtend  en fijne maandag groetjes

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl