Kasteel Westhove

Nu even een stukje over Kasteel Westhove in Domburg, ik kwam er als kind wel eens langs wanneer ik met mijn ouders en zussen op vakantie was. Maar toen was alles nog niet echt toegankelijk. Nu is het kasteel gerestaureerd en je kunt er zelfs logeren het heeft een hostelfunctie gekregen.

Van het originele grote kasteel is niet erg veel over, zo zag het er in de glorietijd uit, met wallen en bruggen en poorten.

Waarschijnlijk is het gebouwd op de plaats waar eerder een zogenaamde 'Motteburcht' stond maar daarvan is niets meer te vinden, er is op het terrein in 2011 een replica neergezet, zodat je wel kunt zien hoe die eruit zag.

              

Het kasteel wordt wel al genoemd in een oorkonde van 1277 van Floris V , maar onduidelijk is hoe oud het kasteel toen was. Het was wel een buitenverblijf van de abt van de Middelburgse abdij, zodat die lekker in de bossen op jacht kon. De abt was in Zeeland een belangrijke man hij had ook zitting in de Staten van Zeeland en de vergaderingen werden in de abdij gehouden. Het slot is een tijd verpacht geweest aan Philips van Borssele en er zijn illustere figuren op het kasteel ontvangen, maar dat alles kan ik niet op gaan schrijven, wie er belangstelling voor heeft kan altijd wel informatie vinden op het www. Daar heb ik ook de juiste data opgezocht :)

Nu wat foto's van hoe het kasteel er nu uitziet.

Hier zie je rechts achter nog een deel van de orangerie waar nu het Terra Maris museum is gevestigd.

Hier zie je dat het kasteel omringd wordt door een slotgracht, of de brug een ophaaldeel had weet ik niet, waarschijnlijk heel vroeger wel, maar al in de negentiende eeuw is er behoorlijk wat opgeknapt en in die tijd was er natuurlijk geen ophaalbrug meer nodig.

Hier zitten wat hotelgasten van het zonnetje te genieten.

Vanaf de brug zie je de orangerie (het museum)

Hier een kijkje naar de andere kant, richting bos.

Als laatste foto een weerspiegeling van een van de torens in de gracht met uitgebloeide waterlelies.

Reacties

Sjoerd op 20-10-2017 12:24

Een mooi slot zo te zien in je mooie fotorapportage. Ik had er nog nooit van gehoord. En ik weet nu ook waar de naam Borssele vandaan komt.

Yova op 20-10-2017 13:02

Prachtig kasteel om te zien. Gelukkig had je toen mooi weer om foto's te maken. Kasteel zit daar heel goed. Weerspiegeling van water echt heel geworden. Waterlelies groeien altijd vaak door. Ieder jaar word dan meer. Heb je toen ook lelie's gezien? leuk dat mensen ook kunnen zitten bij de kasteel. Prachtig serie foto's heb je gemaakt. Fijn weekend voor jou.

klaproos op 20-10-2017 20:00

wel een  heerlijke  plek  om  rustig  te mijmeren  zo  lijkt het  me Haba,

fantastisch,

een heel fijn  weekend gewenst

די מריו op 20-10-2017 21:02

Toch nog wel mooi zou ik zeggen. Tenminste op de foto zo wel. Hoe het echt is moet je ervaren als je er bent. En je had natuurlijk ook mooi weer voor de foto's. 

Love As Always

Di Mario 

Clemens op 21-10-2017 04:26

Wauw, prachtig is dat he zo'n plek, met een ingewikkeld gebouwencomplex en al die geschiedenis die het meedraagt. Het heeft zeker een ophaalbrug gehad hoor Haba, anders zou het als fort weinig zin hebben gehad denk ik. Lijkt me heel leuk om daar te eten of te verblijven :) (zou het goed doen als Thatfullmoonguy Manor).

Het is mooi gerestaureerd dat zie je wel, het glimt er nog een beetje van. Geef het een eeuw, dan ziet het er zeer authentiek uit :) 

Mooi dat je goed weer had. Ik vind dat jij je altijd goed redt met de lichtval! Ik heb soms mooie resultaten maar dat is meer per ongeluk. 

Marjolijn op 21-10-2017 07:09

Mooi plekje om lekker even te genieten...!!

Fijn weekend meis.

gerdaYD op 21-10-2017 09:12

Goede morgen Haba en een fijn weekend gewenst.

Wow, wat een interessant log, bovendien is het ook nog mooi om te bekijken met die knappe foto's van jou. Bedankt om dit te delen!

florence op 21-10-2017 13:12

goedemiddag Habba ja had al vanmorgen even gekeken maar dacht nee doe ik later via pc dan kan ik de foto's beter zien.

Wouw wij moeten maar eens een keer samen afspreken voor logeerpartij daar hahahah Haba

Lijk me vorstelijk zo 1 nachtje hihihih

Ja zeker je kan beter niks aan gebit hebben hoor het is echt balen nu voelt ondanks gisteren druk met werk mijn lijf oky en dan heb je weer onstekeningen boven kaak.

Ik ga zo even met vriendin voor haar zoontje die 9 jaar word kadootje kopen en genieten van mijn vrije dag groetjes zonder plaatjes

Wolf op 22-10-2017 02:34

Een zeer indrukwekkend kasteel, prachtige foto's!We zijn dol op kastelen en dit soort geschiedenis. Toevallig gaan we in 2018 op vakantie op Walcheren, Kasteel Westhoven staat nu dus op de lijst "te doene dingen".:O}}

Haba op 22-10-2017 07:34

@ Wolf.

Ik probeer steeds een reactie bij jou neer te zetten maar dan is de security code niet goed, maar ik zie nergens een securitycode staan. Waar is dat ding dan??? &^%$%

Floor op 22-10-2017 07:50

Goedemorgen Haba Ou mijn bewerking stelt weinig voor hoor. Je heb iets leuks gevonden en je zoekt foto bij 😁

En tot woensdag ofzo mag het blijven wat gaat het snel zeg. 

Ja ik mag 22 uur naar werk het regent enorm dus zal druk zijn ook. Vervelen hoef ik niet 

Fijne (🌞) dag groetjes 🙋

Floor op 22-10-2017 08:04

11 uur haha en druk vind ik heerlijk geniet ik er volop van 😀😀😀😀

Jannie op 22-10-2017 09:14

Goedemorgen Haba

Mooi kasteel.Leuk dat je er ook kan logeren

Fijne zondag nog

Liefs Jannie

gerdaYD op 22-10-2017 10:35

Fijne zondagmorgen Haba. Geniet jij een beetje van het weekend ook al heeft de herst  zich nu definitief ingezet? Ik hoop het.

Wat die verdedigingskerken betreft: sommige klimmen op tot de romaanse periode en anderen werden met dit doel gebouwd.

Mirjam Kakelbont op 22-10-2017 21:42

Wat leuk om deze foto's van het kasteel te zien. Toen ik in het Sophia kinderziekenhuis was, zijn we een week naar dit kasteel op vakantie geweest. Het was formidabel. Dat weet ik nu nog!toentertijd vond ik het bijzonder om er te verblijven maar nu zou ik er nog meer waarde aan geven. Lieve groet! 

mizzD op 23-10-2017 13:29

Toch weer een prachtig kasteeltje geworden!

Groetjesss!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl