Nachtelijke ideetjes

Soms krijg ik midden in de nacht prima ideeen maar zo uit je bed springen om iets te gaan realiseren, nee dat doe ik niet. En de volgende ochtend ben ik het hele idee alweer kwijt. Nu had ik vannacht een geweldig idee voor een log, maar tja ik heb niets genoteerd dus ik weet echt niet wat voor idee dat was.

Dit doet me denken aan een verhaal van Simon Carmiggelt, die schreef ook eens dat hij prima stof voor verhalen in de nacht kreeg, maar dat hij die in de ochtend was vergeten. Hij besloot toen om papier en pen naast zich op zijn nachtkastje te leggen, zodat hij alles gelijk kon noteren.

Op een nacht had hij weer zo'n geweldig idee en schreef het snel op. De volgende ochtend werd hij wakker met een feestelijk gevoel, oh ja, hij had zijn idee opgeschreven. Toen hij zijn bril had opgezet en het papier van zijn nachtkastje pakte, kon hij er geen chocola meer van maken. Want op het papier stond in grote emotionele letters : 'Eekhoorntje op lange weg'  Kijk dit bewijst maar weer dat je beter door kunt slapen en niets op hoeft te schrijven, dan krijg je ook 's ochtends die teleurstelling niet te verwerken :)

               

Reacties

mizzD op 02-02-2018 12:02

Hahahahaa het was toch een grappige vent hè, Carmiggelt.. ik las z'n boeken heel graag.

Groetjesss!

gerdaYD op 02-02-2018 12:10

Dag Haba en voor morgen een fijn weekend gewenst.

Hihi, leuk verhaal over Carmiggelt en jij bent dan weer knap aan de slag gegaan om er een leuke 'knutsel' bij te makken!

Sjoerd op 02-02-2018 12:18

Carmiggelt was super. Em laat mij afgelopen week nou hetzelfde meemaken. Ik was laatst op het werk toen me een prachtig idee in de gedachte schoot... Meteen de titel ervoor in mijn blog gezet, kon ik me na een week ook absoluut niet meer herinneren waarvoor ik die titel had willen gebruiken er stond allee "super blue".

yova op 02-02-2018 13:51

Leuke verhaal van Camiggelt. Maar ik ken helemaal niet. Leuk dat je knutsel heb gemaakt. IK zie in de verte eekhoorn op de weg. Ik leest helemaal geen boeken. Helaas! Maar als ik verhaal leest..... Haba ik wens jou fijn weekend.

Mirjam Kakelbont op 02-02-2018 15:33

Het verhaal heb ik ooit gelezen maar was het weer vergeten. Carmiggelt heeft zulke geweldige verhalen geschreven. Niet te overtreffen. En als eerbetoon heb je zijn verhaal uitgevoerd in een knutsel. Wat een leuke vondst, Haba! Als ik dingen ook niet meteen opschrijf, ben ik ze kwijt. Ik ben nog erger dan een zeef...Fijn weekend!

Marjolijn op 02-02-2018 16:46

Je hebt helemaal gelijk... in de nacht kun je beter verder slapen.

Als je het de volgende ochtend weer kwijt bent, was het toch vast niet belangrijk genoeg.

Op naar een fijn weekend Haba...!!

די מריו op 02-02-2018 22:08

Dinnetje heeft ook een pen en papier naast het bed, maar die weet nog precies wat ze elke keer bedoeld. Misschien wordt ze net iets beter wakker en scrijft ze het goed op.

Love As Always

Di Mario 

Floor op 03-02-2018 06:05

Oooooo Haba😁😁😁😁😁😉ja ga maar lekker slapen zonder natedenken van wat moet ik met mijnmnieuw log

Wat je zegt ja Carmiggelt dat vertelde hijhaltijd.

Ik zie hem zo zitten met zijn handen op tafel

Van die enorm slanke lange vingers

Maar goed je heb toch een nieuwe verhaal

Nog heerlijkh🏊🏼🏊🏼🏊🏼🏊🏼gisteren 

Fijne zaterdag 🙋🙋🙋🙋

yvette op 03-02-2018 11:38

geweldig!    

yova op 03-02-2018 14:04

Goedemiddag Haba,

Ik kom je fijn weekend wensen.

willy op 03-02-2018 14:52

een inspirerend verhaal van Carmiggelt   

en een grpige knutsel

fijn weekend Haba

klaproos op 03-02-2018 20:14

whahaahhahaha  heerlijk, nee laat  maar  gaan,  als je  het  niet  meer  weet  dan  maar  opnieuw overdenken  wat je  gaat  plaatsen:-)

fijn weekend  haba

Clemens op 04-02-2018 23:59

Nou, ik ben ook altijd dingen kwijt. Al schrijf ik nu ook wel eens iets op en dat helpt soms. En het waren echt wel goede ideeën, dat weet ik zeker! Dus niks "zal wel niet belangrijk zijn geweest". 

Afijn, jij kunt er in ieder geval alsnog iets mee! Leuk!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl