Mijmeren over tijd

Wat gaat het toch allemaal snel, de tijd vliegt voorbij. Nu weet ik wel dat het logisch is dat hoe ouder je wordt hoe sneller het lijkt te gaan. Want voor een kind van twee is één jaar de helft van zijn leven en voor iemand van honderd is het slechte één honderdste deel. Maar toch. . .

Ik heb me weer eens op de oude foto's gestort. Ik weet nog goed dat mijn vader vertelde dat hij en mijn moeder in hun verlovingstijd veel gingen zeilen, maar aan het begin van WOII is die boot gepikt, hij hoopte dat het Engelandvaarders waren en dat die ook Engeland hadden bereikt. Nu was hij altijd van plan om weer een boot te kopen, maar ja een gezin en kinderen waren toch belangrijker dus die boot is er nooit gekomen. Ik kwam wel een foto tegen van mijn moeder die op de rand van die boot zit.

Zo te zien is het een fijne dag geweest en mocht zij de kapitein spelen. Nu was het best link omdat ze geen zwemvesten hadden en mijn moeder niet kon zwemmen. Gelukkig is alles goed gegaan anders zat ik hier nu niet te typen.

Ik kwam nog een foto van mijn moeder als jonge meid tegen, hier had ze kleding van een van haar broers aan, gek is dat om die oude foto's te bekijken en te beseffen hoe lang dat eigenlijk al weer geleden is.

            

Op die foto had ze nog een heel leven voor zich,ze is wel niet erg oud geworden (77) maar toch vreemd om te bedenken dat die vrolijke jonge vrouw van de foto al weer lang verleden is. Zesentwintig jaar geleden is ze in september overleden.

 

 

 

Reacties

mizzD op 25-08-2018 18:24

Mijn moeder werd ook niet zo oud, slechts 76.. maar een foto op de fiets kan ik van haar niet hebben.. ze kon het niet! Ze heeft het in haar jeugd ooit één keer geprobeerd, toen lag er een flinke plank op de straat, waar ze finaal overheen denderde en bijna viel.. daarna is ze afgestapt en nooit meer óp..! hahaha! Trouwens.. ook een foto van haar met een lange broek aan zal ik niet kunnen vinden.. m'n moeder droeg alleen maar rokken en jurken hehe.

Ik vraag me wel af waaróm je moeder haar broers kleren aan had.. was het voor een verkleedfeestje? Ik heb 'wel een hele mooie foto van haar en mijn vader in hun verlovingstijd in een roeibootje.. allebei met een cowboyhoed op, het is net een beeld uit een oude zwartwit-film hehe!

Clemens op 26-08-2018 04:47

Ik zou er van mee gaan mijmeren Haba.. Al ben ik daar niet zo goed in. Maar ja ik vind het ook altijd onvoorstelbaar, dat vervliegen van de tijd.  Het valt mij wèl mee, als ik focus op de gelijkenis tussen mij en die oude familieleden, dan valt veel tijd weg.  En jij lijkt ook op je moeder dus dan kan het iets dichter bij je staan.

Leuke foto's! 

Ik heb twee prachtige foto's van mijn ouders voor het huwelijk: één van net na de bevrijding (WO2), na een aantal jaren intensief samenwerken en elkaar leren vertrouwen, en één van toen de vonk echt was overgesprongen en er geheime ontmoetingen waren op de heide :) 

Florence op 26-08-2018 06:16

Goedemorgen Haba ja leuk he al die foto's van vooral je ouders van zolang geleden.

Heb er ook wat van.

Maar niet van mijn moeder voor haar trouwen en hier in Nederland of eigelijk ook niet uit Engeland.Mijn moeder is wel oud geworden mijn vader daar in tegen maar 76 jaar en al 33 jaar geleden met kerst alweer overleden .Ik was zelf 29 jaar toen.

Maar goed dat is mijn verhaal

.

Weet wel dat mijn vader een motor met zijspan heeft gehad en is naar Nederland mee gekomen,nooit foto van gevonden helaas

Maar goed kom je een fijne zondag wensen

Sjoerd op 26-08-2018 06:55

Ik heb helaas geen foto's van mijn ouders, ook niet van mijzelf als kind. Maar ik kan me voorstellen dat je gedachten dan even teruggaan in de tijd.

Marjolijn op 26-08-2018 07:02

Fijn dat je zo kunt mijmeren bij mooie plaatjes...!

Fijne zondag.

Yova op 26-08-2018 07:28

Ik heb nog foto van onze ouders. Maar die zitten in verzorginghuis. Daar ziiten onze ouders. Wat leuk dat je nog oude foto's van vroeger. Vader gaat niet zo best. Moeder gaat wat beter. Ik praat lierver niet via hier. Maar het gaat om jou verhaal. Wat weet je nog alles goed. Ik weet ook alles nog. Je foto's ziet nog geheel goed uit. Fijne dag.

John op 26-08-2018 08:36

Het tijdsbesef is ook minder realistisch als je jong bent. Hoe ouder je wordt, hoe beter dat wordt. LEuk zulke oude foto's. En helemaal als je goede herinneringen aan je ouders hebt. 

Misschien al een poos geleden, maar ze zitten nog steeds in je hart Haba. 

gerdaYD op 26-08-2018 14:55

Goede zondagmiddag Haba.

Weerom een heel mooie greep uit je al even mooie fotocollectie. Leuk dat je deze opnames nog altijd hebt, ze zijn een fantastisch aandenken aan vroeger toen je ouders nog jong waren en heel hun leven voor zich hadden. Helaas is je moeder er nu niet meer maar wat ze gehad heeft is niet mis zo te zien!

En inderdaad, hoe ouder je wordt hoe sneller de dagen voorbijglijden...

Florence op 27-08-2018 05:49

Goedemorgen Haba weer nieuwe week en ik voor herkansing voor gehoortest enz

Zwemse en fijne maandag

willy op 27-08-2018 09:51

leuk dat je die foto's nog hebt Haba..

de foto op de fiets ind ik zelf heel mooi

 en tijd s is een reletief begrip..

"alles komt op zijn tijd" zegt men weleens

maar zelf twijfel ik daar aan

goede start van de week gewenst

Clemens op 27-08-2018 15:13

...En op maandag loont het zich soms nog om jou een fijne dag te wensen aangezien ik vroeg achter de computer zit :)  Maar natuurlijk geldt mijn wens voor de hele week!

Florence op 28-08-2018 05:24

Goedemorgen Haba je heb van die nachten dat je wakker word van oeps lekker uitgeslapen maar blijkt pas 4uur tezijn.

Naar elke keer keren en draaien ben ik ermaat kwart over 5 uit gegaan

Zal een lange dag worden hihihi

FIjne beestjes dag niet meer warm hoop ik op je werkplek

Bij mij nog niet echt helemaal afgekoeld nog best benauwd en warmpjes

groetjes

gerdaYD op 28-08-2018 08:29

Goede morgen Haba en een fijne week gewenst.

Is het weer een dagje asiel dat je voor de boeg hebt? Geniet van je dieren net zoals zij genieten van je mooie vrijwilligerswerk! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl