Laatste artikelen

Ik wens iedereen heel fijne Paasdagen toe.

Reacties (15)

Vandaag heb ik dubbel zoveel tijd nodig gehad om mijn wekelijkse boodschappen te halen. Niet zozeer dat ik zelf zoveel nodig had, al komen zondag zoon en schoondochter hier voor de paasbrunch. Nee ik heb het gevoel dat hier op het eiland half Duitsland op bezoek is om de paasvakantie te vieren.

Het grote parkeerterrein bij de super was afgeladen met zwart/witte (of wit/zwarte) nummerborden. Ach als je in de 'kolenput' woont wil je wel eens frisse zeelucht opsnuiven natuurlijk en daar is zo'n kleine vakantie aan zee prima voor geschikt. Nu is dit wel een heel vriendelijk nummerbord (op het www gevonden).

                  

Maar zoals mijn oude fietsenboer hier in het dorp placht te zeggen : "Prima als ze komen, maar ik hoop wel dat ze niet zolang blijven als in '40. Intussen verhuurde hij met mooi weer aardig wat fietsen aan onze oosterburen, dat dan weer wel. Maar hij weigerde om ook maar één woord Duits te spreken. Ik moest er vaak wel om lachen als je hem zo bezig hoorde.Gewoon steeds Nederlands blijven spreken. De meeste middenstanders hier spreken een woordje Duits en hij kan het wel, maar door zijn verzetsverleden weigert hij om hier thuis ook nog die taal te spreken. Inmiddels is hij al een eind in de negentig en hij heeft zijn fietsenzaak weggedaan.

Gek vind ik wel, dat vaak vakantiekrachten in de horeca, je zelfs als inwoner hier, onmiddelijk in het Duits toespreken. Daar kan ik zelf heel slecht tegen. Kijk er zijn zelfs mensen die hier vaak komen en proberen Nederlands te spreken of zelfs goed onze taal beheersen, die vinden het helemaal niet leuk om hun Nederlands niet te mogen gebruiken.

Maar kom, de zon schijnt, gister met kleindochter niet buiten kunnen spelen want het regende de hele dag. Dat kind had ook nog last van de ingegane zomertijd, ze sliep nog toen ik aankwam en had best moeite om goed wakker te worden. Maar we hebben binnen maar rustige spelletjes gedaan. Ze wilde niet naar de gym, nou ja dan niet het is geen verplichting en er wordt per keer een klein bedrag gerekend zodat het niet uitmaakt of een kind wel of niet komt. Komend weekend wordt er bij hun in de tuin weer een nieuw speelhuis, schommel, glijbaan combinatie geplaatst dan kan ze daar met mooi weer ook haar energie kwijt. Ik ga na mijn lunch even wat in de tuin klungelen, er komt vast gaan strenge vorst meer.

Reacties (13)

Tja ik had vannacht een half sprookje in mijn hoofd over een elfenprinses die de sterren beheert. Maar nu is het me helemaal ontschoten, dus dan alleen maar een knutsel die wel is ontstaan, het sprookje moeten jullie er dan maar bij verzinnen. Misschien komt het ooit nog eens, maar voorlopig ben ik heteen beetje kwijt, dat verhalen verzinnen.

( Het valt hopelijk niet op, maar de knutsel heeft zeven lagen)

Reacties (15)

Dat mochten we vroeger wel eens een keertje vlak voor een vakantie, maar de peuters van de peutergym , die mogen dat iedere week. In de gymzaal zijn allerlei dingen neergezet en de kleintjes mogen dat allemaal uitproberen. Nu moet er wel een mamma, pappa of oma bij zijn want twee juffen kunnen natuurlijk niet alle kindjes in de gaten houden.

Eerst omhoog klauteren

 

Oma heeft gelijk een oefening gehad in meehollen en peuters ontwijken, tja waar kleine meisjes gewoon onderdoor rennen of door kleine ruimten heen gaan, moet oma omlopen en zeker omdat Laura er flink de gang in zette, moest ik laverend en omlopend haar bij zien te houden.

Koningin op de berg.

Dan weer naar beneden, glijden, rollen of hoe dan ook, dolle pret natuurlijk. Beneden weer terug rennen  naar het begin. Ook in de ringen hangen, met ballen gooien en nog veel meer.

'Volgende week weer hè oma?'

Reacties (19)

Wat verandert er veel in tien jaar, ik zat daarnet even te mijmeren over wat ik tien jaar terug deed. Tja ik werkte nog, mijn man ook maar de kinderen waren al het huis uit. We dachten dat we na ons pensioen samen verre reizen zouden gaan maken, dat is er dus niet van gekomen. En over tien jaar? Geen idee of ik er dan nog ben en hoe mijn wereld er dan uit zal zien. Ik zou dan 78 zijn en mijn ouders hebben dat dus geen van beiden gehaald, laat ik dus nu maar genieten van elke dag. De zon schijnt, ik ga straks weer zwemmen en waarom zou ik me druk maken over de toekomst, ik heb nu al meer verleden dan toekomst en niemand van ons weet wat er morgen al kan gebeuren. Dus geniet van elke dag al zijn er dagen die minder feestelijk zijn.

Ik plaats even een knutsel die ik tien jaar geleden heb gemaakt, ik had de foto van het engeltje in Veere gemaakt, de pilaar heb ik zelf gemaakt in mijn bewerkprogramma, de rest is effect en kleur.

En nu niet roepen dat het niet scherp is, want dat was en is ook de bedoeling niet. Engeltjes zijn meestal een tikkie vaag nietwaar ?

Reacties (13)

Vandaag ligt er weer een pak sneeuw in mijn tuin en het sneeuwt nog steeds. Laat ik me gisteren nog een echt lentegevoel gehad hebben.

Nou maar binnen blijven vandaag, ik zie wel of het weer nog opknapt, in ieder geval kon ik er weer een gedichtjesknutsel door fabriceren. Om met Cruijff te spreken,:"Elk nadeel heb zijn voordeel"

Reacties (16)

Gister had Laura een logé, om en  om mogen de kindjes van het dagverblijf Puk mee naar huis nemen en die mag dan een weekje logeren bij het kindje. Eigenlijk was Puk de vorige week al te logeren, maar ja dan kon oma Molly hem niet zien, dus mocht hij er nog een weekje aan vastknopen. Nu komt Puk met een compleet logboek mee, en zo moeten ouders er ook nog een heel verslag over schrijven. Net of ouders daar tegenwoordig veel tijd voor hebben, meestal werken ze allebei, want anders was hun kind niet op het kinderdagverblijf natuurlijk. Ze moeten dan opschrijven wat Puk allemaal gedaan heeft met het kindje en meestal willen ze ook nog een foto erbij of een tekening.

Kijk dit is Puk, toen ik kwam had hij geen kleertjes aan en lag hij nog in bed. Maar volgens Laura was hij vast wel wakker geworden, dus we hebben hem maar uit bed gehaald en zijn kleren uit de koffer gehaald om hem aan te kleden.

Omdat we geen foto konden afdrukken gisteren, heeft oma hem getekend en Laura heeft hem met het puntje van haar tong tussen haar lippen, zo netjes mogelijk ingekleurd. hieronder laat ze trots het resultaat zien.

Omdat het papier niet helemaal stil in haar handjes hing, is het niet erg scherp geworden, maar ze is best goed binnen de lijntjes gebleven en de kleuren kloppen ook .

Reacties (15)

Nou Mizz. zo zien eenhoorns er dus uit, ik heb ze even voor je in beeld gebracht, in mijn knutsel. Achtergrondfoto's maakte ik in het waterwin gebied Oranjezon en in mei in het bos bij Domburg, waar velden vol wilde hyacinthen staan te pronken in het voorjaar. Tja en waar ik de eenhoorns op de foto zette zal ik maar niet vertellen, want dan zijn deze sprookjespaardjes snel uitgeroeid denk ik ;)

Reacties (13)

Daarnet moest ik de kliko aan de straat zetten en ik zag dat mijn narcisjes zich helemaal hadden hersteld. Tijdens de vorst lagen ze allemaal plat op de grond en ik dacht al dat ze de geest hadden gegeven. Maar die bloempjes zijn kennelijk sterker dan ik dacht en ze staan allemaal weer fier overeind.

Ook de ribes vertoont alweer een roze kleur door de trosjes bloemen die voorzichtig tevoorschijn komen.  Maar de foto ervan is aardig onscherp dus die heb ik weggegooid.

Zelf ben ik goed opgeknapt, maar nog niet zo, dat ik al ga zwemmen vandaag, daar wacht ik nog even mee tot vrijdag. Ik wens jullie allemaal een goed begin van de week.

Reacties (10)

Ik zat vandaag in wat oude fotoboeken te kijken en opeens viel het me op dat mijn kleindochter toch wel veel op haar moeder lijkt. Nu valt dat niet zoveel meer op, omdat mijn dochter bruine ogen heeft en donker haar. Ja ikzelf ben ook lichtblond geboren en heb via donkerblond en donkerbruin haar inmiddels de grijze tint gekregen, Maar als jullie dit fotootje zien van mijn dochter als vierjarig meisje zien zien jullie daar ook de trekken van de kleine meid  in terug?

Reacties (14)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl