Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Vrienden
Laatste reacties
No right mouse button, no alert
Contact
 
 
--------------------------------
 
ISBN 978-90-78459-39-2
Deze bundel kan worden besteld
De kosten zijn  19.50
mijn winst 2,50 gaat naar het KWF
 
-------------------------------
 
--------------------------------
 
 
Voor een origineel cadeau
een uniek schilderij
klik op de banner !
 
--------------------------------
 
Met dank aan Luna, Florence,
 Jannie, Muis en Clemens
 
------------------------------
 
 
--------------------------------
 
 
 
Maartje bedankt!
 
--------------------------------
 
 
deze heb ik van La Luna
bedankt Riava !
 
 
------------------------------
 
 
Dank je Patricia !
------------------------------
 
 
Bedankt Mieke !
-----------------------------
 
 
bedankt Sylvianne !
 
 
Bedankt Blauwhartje !
 
 
 
Dank je Blauwhartje
 
 
 
 
Bedankt Suzette
--------------------------
 
Verwijzingen naar
niet puntjes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laatste artikelen

          Ik hoop dat jullie dit weekend heerlijk genieten en zo vrij zijn als deze zwaan.

Reacties (11)

Gister dus bijna vanzelf met Kaatje naar mijn dochter toe gewaaid, ik had de wind achter. Maar altijd goed oppassen met van die stormvlagen. Het werd dus niet buitenspelen, ja eventjes hebben we bellen geblazen, maar die kon ze niet vangen omdat ze gelijk hoog de lucht in gingen en over het dak uit het zicht verdwenen. Toen heeft Laura ook nog de plastic gieter gered die de tuin in was gewaaid en we zijn maar weer naar binnen gegaan. Ik ben wel gezellig blijven eten en was dus later thuis dan gewoonlijk, Molly wachtte al ongeduldig op haar avondeten en ze had haar brokjes snel binnen.

Nog even een leuke uitspraak van de jonge dame. Toen haar vader in de stoel zat, liep ze op hem toe klopte op zijn arm en zei : "Pappa, je bent een goeie jongen" Waar ze dat nou weer gehoord had, niet van haar moeder of van beide oma's of van opa. Misschien een keer van haar overgrootmoeder, daar vind ik zo'n uitspraak wel bij passen.

Geen foto erbij ditmaal, maar ik wens jullie een fijne woensdag toe. Zelf moet ik de boodschappen halen en de klimrozen die van de muur zijn afgewaaid weer gaan vastzetten tegen de muur, want gisteravond waaide het mij nog te hard om met natte klimrozen in de slag te gaan. Nou vooruit even een foto van de ene klimroos toen hij nog niet plat op mijn nieuwe grasmat lag.

Reacties (16)

Hoera het regent. . . Als plaatje heb ik hiervoor een oude bewerking van mij opgezocht. Dansen in de regen. Heerlijk ik hoor mijn tuin lachen, al waait het wel hard en dat zal nog erger worden heb ik begrepen. Het land was behoorlijk dorstig want alle buien die beloofd werden, kwamen langs zonder maar een druppel los te laten, maar dat hebben we vaak hier aan de rand van ons voormalig eiland tussen Veere en Domburg. Maar dat leven brengende water, heerlijk toch ik ben blij dat ik niet in een gebied woon waar er haast nooit regen is. Deze maand zonder noemenswaardige neerslag heeft al te lang geduurd voor de natuur.

Straks weer richting asiel, hopelijk waai ik niet van de weg weg ;)

Reacties (11)

Toen ik laatst in Middelburg over het abdijplein liep, zag ik dat er een aantal kunstwerken waren neergezet. Onder andere deze. Ik moest gelijk aan IS denken met hun onthoofdingen. Maar ik zal nog eens moeten googlen om te zien wat dit voorstelt. Er was nog een kanon neergelegd wat verderop en daar waren geen beelden bij.

Ik dacht eerst nog aan 'levende beelden' maar toen ik het plein op kwam was er niemand in de buurt, dus dat leek me ook niet het geval. Aan ogen kun je het zo met die helmen op ook niet zien, maar het is me een raadsel gebleven. Als het toch levende beelden waren, wat deden ze daar in de warmte het was een heel warme dag op een plek waar niet veel mensen waren. En de houding van de knielende man is nooit lang vol te houden. Het is voor mij een raadseltje gebleven

Reacties (11)

Een buitje regen gehad, zomaar even en niet heel erg veel, dus ik heb de planten in de bakken maar water uit de gieter gegeven. Het gras was gisteravond al lekker gesproeid, dus dat heeft wel genoeg tot vanavond.

Ik wens jullie allemaal een heerlijk lang pinksterweekend. Laten we blij zijn met zo'n regendag tussendoor want we kunnen dat water echt niet missen. Ik zit stiekem te hopen dat er nog wat meer naar beneden zal komen, maar ik vrees dat we hier weer overgeslagen zullen worden. Fijn voor de vakantiegasten, maar de boeren hebben aan dat ene buitje niet genoeg vrees ik. De sproeiers zullen wel doorwerken maar het slootwater mag al niet meer worden gebruikt heb ik begrepen. De zon komt er alweer door dus misschien straks nog een eindje wandelen maar eerst de stofzuiger een rondje laten maken.

Reacties (9)

Gisteren heb ik pogingen gedaan om een hommel leuk op de foto te zetten. Laura is vreselijk bang voor allerlei vliegend gespuis, omdat ze vorig jaar door een wesp is gestoken. Ze raakt zelfs in paniek van een bromvlieg. Oma daar bijen. . .

Nu had ik het idee om een hommel, want die was het die het vingerhoedskruid bezocht, op de foto te zetten en die van dichtbij te laten zien. Nu had ik alleen mijn telefoon bij me, dus om dan een snelle sluitertijd te krijgen was moeilijk. Als resultaat heb ik dus een aantal bloemenfoto's, waar de hommel net in de bloem was verdwenen.

Op zich niets mis mee, maar de hommels kreeg ik niet in beeld. Ik heb haar die dus niet goed kunnen laten zien, al moet je in een hommel ook niet knijpen, het zien er toch altijd aaibare insekten uit vind ik. Ik heb haar zelfs laten kijken om te laten zien dat de ene een grijze 'broek' aan had en de andere een oranje 'broek' . Nogmaals uitgelegd dat ze niet bang hoefde te zijn, omdat die beessies liever wegkruipen in een bloem , dan naar haar komen om haar lastig te vallen. Nou ik vond het al een overwinning dat ze niet naar binnen holde om zich te verstoppen. En dat ze bij het buxushegje durfde te staan (wel een beetje schuin achter oma Molly) om goed te kijken.

Daarna zijn we gaan schommelen

Hoger oma, nog hoger. . . .

Reacties (10)

Wat was het nog warm in het asiel. Maar kom ik heb gelukkig geen bontjas aan zoals de katten en de honden. Gelijk alle dakluiken opengedraaid, de schermen voor de buitenverblijven ook helemaal open, en dan nog werd ik beroerd van de warmte. Toen ik mijn deel van het werk gedaan had, ben ik dan ook naar huis gegaan. Meestal kijk ik eerst of een andere afdeling nog hulp nodig heeft, maar daar had ik dus totaal geen energie meer voor. Nog wel even bij de kittens gekeken, maar moeder had het ook al niet al te breed, er was nog iemand van de provinciale omroep opnames aan het maken, dus ik zie die kleintjes later wel, moeder was toch al wat uit haar doen en zat een potje te blazen. Gelijk heeft ze , stel je voor dat ze die kinders van één weekje oud wat zullen doen. Maar meestal zijn die kleintjes ook heerlijk zacht maar niet iedereen moet ze natuurlijk gelijk oppakken, dat is niet goed , ik kom over een tijdje wel aan de beurt als ze willen spelen en ravotten. Er was nog een zwanger poesje binnen gebracht dus er komen nog meer kittens aan.

Thuisgekomen was ik al een eind afgekoeld door de airco en ik heb even een knutseltje gemaakt ter afleiding, uit weeromstuit ook van zachte tintjes, de achtergrond is uit een zonsopkomst die, ik op de foto vastlegde. Het Icarusblauwtje heb ik ook zelf een keer op de foto gezet, de andere vlinder is een plaatje. Dan heb ik wat gepenseeld (dat zijn de vage vlekken onderaan) en een masker in de lichtgele tint.Uiteindelijk de tekst en dat was het dus. Het is hier nog altijd kurkdroog, dus dat wordt weer sproeien, maar ja een grasmat die net gelegd is heeft erg veel dorst.

Reacties (15)

Het waren weer drie feestelijke dagen met de opening van het seizoen. Nu ga ik er niet vaak kijken, maar de eerste dag was er ook markt, dus ik ben even een paar boodschappen wezen halen, vroeg, toen was het nog niet zo druk.

Nou ook maar even over de kinderkermis gewandeld waar ook nog niet veel drukte was.

De miniautootjes waren nog niet vol.

En om te schieten hoefde je ook niet echt in de rij te staan.

Het springkasteel werd al wel drukker bezocht, maar ja de kleintjes zijn misschien als eerste hun bed uit . Je moest erin door een vervaarlijke krokodillenbek. Dit meisje wilde kennelijk zo snel mogelijk tussen die tanden door, je weet natuurlijk nooit of dat beest opeens zal geen bijten.

Verder heb ik lekker mijn aardbeitjes gehaald en ben weer naar huis gewandeld. De andere twee dagen ben ik helemaal niet op het dorp geweest, mij te warm en te vol. Maar kom ik zal de tuin zo weer gaan sproeien, want er is hier nog steeds geen druppel gevallen, dus twee keer per dag in de vroege ochtend en in de avond als de zon niet meer op mijn gras schijnt, sta ik te sproeien.

Allemaal een fijne zondag gewenst.

Reacties (14)

Vandaag een dag om af te koelen met de voeten in de zee. Maar ik ga daar niet zwemmen, in het zwembad zal het vast wat rustiger zijn :)

Reacties (11)

Even geleden had ik al laten zien dat mijn zoon samen met een maat mijn mosveld helemaal hadden afgestoken en afgevoerd. Daarna werd de kale grond bemest, geëgaliseerd en toen moest het 'inregenen' . Als ik het fout zeg, dan heb ik het verkeerd begrepen. Nu hadden ze beiden een vrije dag opgenomen om alles verder af te werken, voor twaalf uur zouden de rollen gras worden afgeleverd. Dus om acht uur werd er hier al begonnen met het verder voorbewerken van de grond.

Er was allerlei tuingereedschap en speciale mest en bemeste tuingrond, aangesleept om mij een prima grasveld te garanderen.

Dus nogmaals het kale stuk goed bewerken om het klaar te maken voor het leggen van de zoden.

Dat was nog een heel werk maar in de warmte kwam ik natuurlijk regelmatig verfrissingen aandragen, dat is toch wel het minste wat ik doen kon.

Nu was het al twaalf uur geweest en er was nog geen vrachtwagen in zicht. Eerst maar even het thuisfront een app sturen. Maar om tien over een, toch maar weer eens bellen waar de vracht bleef.  Nou hij zou er zo zijn, hij was al in Zeeland. Nou dan nog maar even geduld oefenen en jawel om half twee kwam er een vrachtwagentje de straat in rijden.

De eerste pallet rollen is al uit de wagen gereden en  wordt al goed vochtig gemaakt, onderweg waren ze natuurlijk wel droog geworden. En het tweede komt er ook al aan.

Nu netjes een touwtje spannen om de rechte lijn te houden bij het uitleggen van de rollen.

Zo het begin is er en netjes recht.

Zo is het eindresultaat na zo'n drie uur rollen uitrollen en neerleggen. Nog alles even heel goed sproeien en dat mag ik zelf voorlopig elke avond nog eens goed doen.

De lege pallets wegruimen en de straat aanvegen, dat kon ik zelf doen zodat de mannen uit konden rusten en daarna naar hun eigen huizen en tuinen vertrekken. Dan had ik toch het idee dat ik nog even nuttig kon zijn ;)

Daarna heb ik voor mezelf een kop thee gezet en dat lekker opgedronken met uitzicht op mijn nieuwe grasmat.

Reacties (15)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl