Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Vrienden
Laatste reacties
No right mouse button, no alert
Contact
 
 
--------------------------------
 
ISBN 978-90-78459-39-2
Deze bundel kan worden besteld
De kosten zijn  19.50
mijn winst 2,50 gaat naar het KWF
 
-------------------------------
 
--------------------------------
 
 
Voor een origineel cadeau
een uniek schilderij
klik op de banner !
 
--------------------------------
 
Met dank aan Luna, Florence,
 Jannie, Muis en Clemens
 
------------------------------
 
 
--------------------------------
 
 
 
Maartje bedankt!
 
--------------------------------
 
 
deze heb ik van La Luna
bedankt Riava !
 
 
------------------------------
 
 
Dank je Patricia !
------------------------------
 
 
Bedankt Mieke !
-----------------------------
 
 
bedankt Sylvianne !
 
 
Bedankt Blauwhartje !
 
 
 
Dank je Blauwhartje
 
 
 
 
Bedankt Suzette
--------------------------
 
Verwijzingen naar
niet puntjes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laatste artikelen

Ook het paleis was erg mooi, dikke traplopers, mooie ornamenten je kon je een koningin voelen als je daar rondliep. Ook werd er informatie gegeven over de zalen en kamers waar de tentoonstellng was, dan wist je waarvoor de kamer werd gebruikt.

Hier kijk je van boven neer op de entree, de hal met marmeren tegels, de trapleuningen met goudverf de verlichting zal er vroeger niet gehangen hebben lijkt me, maar de sfeer is wel gebleven.

Ook de lambrisering heeft prachtige details  en als je naar boven kijkt zie je mooie ramen van glas in lood . En prachtig gestuckte plafonds, in de meeste kamers waren die ook mooi, maar omdat er felle lampen hingen, waren de foto's niet goed te maken.

Hier een overloop waarbij je in je verbeelding, koningin Emma voor je uit ziet lopen, tenminste dat zie ik dan zo voor me, met haar lange zwarte jurk en het kanten mutsje dat ze droeg op latere leeftijd.

Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om de foto's zonder mensen te maken, dat was soms best een tijdje wachten.

Het personeel liep natuurlijk niet hele dagen over deze trappen, nee die hadden een smallere trap met houten treden zonder lopers en gewoon geel/crème geverfde leuningen en lambriseringen. die trap was ook wel wat steiler. Die liep van de kelder (keuken) naar de zolder (personeelskamers)

Zo kun je ook zien dat de mensen kleiner waren dan tegenwoordig mijn dochter stootte haar hoofd net niet , maar een lange man die voor ons liep moest echt bukken om geen bult op zijn hoofd te krijgen.

Toen we alles hadden bekeken zijn we de trappen weer afgedaald en de stad in gelopen. Ik heb nog een detail op een poort (was het de gevangenpoort, ik weet het niet meer) op de foto gezet.

En we zijn even wezen winkelen, gewoon niet omdat we iets nodig hadden, maar wel de Bijenkorf inlopen want die heb je niet in Zeeland en er zijn ook leuke kleine zaakjes te vinden. Daarna weer richting station, langs de bekende Jantje (zoon van de graaf uit het liedje)

Zijn vader zou dus in het torentje aan het werk zijn uhhh of is het waarschijnlijker dat Rutte daar het licht had aangedaan?

Op de foto zie je het niet, maar er brandde wel licht op dat moment, het was dan ook al half zeven en we kregen best trek al hadden we ook een late lunch gehad. Dus toen we Pavlov zagen zijn we er maar snel binnen gegaan en ook gelijk weer buiten op het terras heerlijk gegeten voor we naar het station gingen om de trein naar huis te nemen.

Nu als laatste foto nog jong leven in de oude hofvijver, ik keek naar beneden in het water en zag een nestje met kleine waterhoentjes, moeders dook net onder om voor haar kroost wat eetbaars te vinden.

Zo dat was het tweede deel van mijn verjaardagskado. Ik hoop dat ik alles nu on line kan zetten, want sinds de laatste updates doet mijn pc soms raar. Als dat zo blijft, ga ik wel met dat ding naar de pcdokter toe .

 

Reacties (12)

Dat was dus waar we heen gegaan zijn, de foto van het vorige log had ik genomen toen we het centraal station uitliepen, bijna niemand kijkt naar boven, maar ik heb die afwijking wel, ik kijk regelmatig even naar boven als ik ergens niet bekend ben.

We liepen het station uit langs de gebouwen van het binnenhof, eigenlijk waren we van plan geweest om er op de terugweg nog eens binnen te gaan, althans op het plein voor de ridderzaal wat foto's te maken, maar daar waren we te laat voor terug, dus dat is er niet meer van gekomen. Maar een foto van mijn dochter met de gebouwen en de hofvijver als achtergrond is ook wel leuk lijkt me.

Daarna liepen we door naar het winterpaleis van koningin Emma (= moeder van Wilhelmina, die moeder was van Juliana, die moeder was van Beatrix, die moeder is van Willem-Alexander), want daar is de Eschertentoonstelling. Ik heb ook een serie foto's gemaakt van het interieur , maar die komen in een ander log terecht.

 Ik heb het werk van Escher altijd bewonderd, soms lijk je een gewoon minitieus getekende plaat te zien, maar als je beter kijkt, zie je pas dat er iets niet klopt. Zoals bij deze kaptafel.

                      

Als je weerspiegeling zo zou moeten zijn, dan staat het glas met de tandenborstel op straat en er zijn meer zaken die niet kloppen. Maar juist dat trekt mij erg aan in zijn werk.  In het begin , toen hij in Italie woonde, maakte hij nog landschappen die natuurgetrouw waren, maar hij ging steeds meer de richting uit, die we nu van hem kennen. De vis hieronder is nog aardig natuurgetrouw.

Maar ik heb een hele tijd naar de trappenplaat gekeken, wat is boven en wat is onder, heel veel precies werk en helemaal vol getekend. Hangt de lamp nu aan het plafond, of ligt die op de grond? Je blijft maar kijken en je ziet steeds meer. Het bijzondere perspectief doet je soms bijna duizelen.

Veel foto's hebben een blauwe rand, die heeft de artiest niet gemaakt, maar er zit glas voor de prenten, dus een zekere spiegeling is ook bijna niet te vermijden.

Twee maal een metamorfose, de vlinders en natuurlijk de bekende vissen en vogels.

Ook waren er dingen die niet vast te leggen zijn, bv ergens loop je een donker gangetje door met een verlichte tegelvloer, als je halverwege bent, vallen de tegels onder je voeten weg en loop je zo'n beetje over de wolken. Je moet niet teveel last van evenwichtstoornis hebben, want je zou er bijna van omvallen. Ik heb zelf een foto via een spiegel genomen om een 'Eschereffect' te proberen, maar echt gelukt is dat niet. Wel zie je dan zijn duo foto naast de deur maar het was eigenlijk de bedoeling om het anders te doen, al is dat mislukt, ik zet de foto er toch maar even bij.

In een kamer kwam je binnen door een 'onmogelijke kubus' je zag jezelf dan op een beeldscherm in die kubus, in die kamer kon je ook allerlei figuren proberen te maken, met blokken en een spiegel, ook via games kon je proberen om dingen uit zijn werk na te maken. Maar daar ben ik maar niet aan gaan zitten puzzelen. Er waren aardig wat jongelui die het probeerden, maar of het ze uiteindelijk is gelukt, dat weet ik niet.

We hebben wel een foto laten maken, in een kamer waar alles scheef liep, zodat ik op de foto een korte (iewat vierkante) dwerg leek, en mijn dochter een reuzin, je zou er bang van worden  . . .

Maar inmiddels hadden we behoorlijk wat trek gekregen, het was dan ook al een eind na lunchtijd, even een lekker terrasje zoeken, al was het bewolkt, de temperatuur was nog goed. Ik heb een broodje tonijnsalade genomen, dat viel er prima in.

Rond het pleintje stonden wat Jugendstil huizen, maar die heb ik niet op de foto, ik was het wel van plan, maar totaal vergeten, ik had onderweg nog wel leuk oud tegelwerk in een portiek gezien en op de foto gezet.

Zo het volgende log zal meer over het paleis zelf gaan maar dat komt nog wel. Ik heb in ieder geval een heel fijne dag gehad en dat is toch een heerlijk kadootje , weer eens wat anders dan een boekenbon, al ben ik daar altijd erg blij mee, ik houd van boeken, misschien dat ik er nog eentje over Escher ga kopen.

Reacties (14)

Ik moet de foto's nog verder opladen, verkleinen en naar mijn album opladen om ze allemaal hier neer te zetten. Maar hier alvast een begin om jullie te laten raden wat we gingen doen :) In het weekend heb ik wel tijd om alles te ordenen en er een verslag van te maken, misschien wel in twee delen, ik heb aardig wat foto's gemaakt.

Reacties (4)

Dus weer aan de oppas geweest, Laura hoest nog steeds maar krijgt geen pufjes meer gelukkig, ze was dan ook een stuk rustiger. Maar het hoesten blijft wel, ze krijgt nu gewoon druppeltjes en hoestdrankjes. Over een tijdje als ze zo blijft, willen ze bloed prikken om te zien of het kinkhoest kan zijn, ondanks de entingen die ze daarvoor heeft gekregen, schijnt dat tegenwoordig toch weer voor te komen. En op het dagverblijf zijn meer hoestende kinderen. Even afwachten dus maar.

Nu ik heb een fotobewerking van die kleine gemaakt, behalve de vlinder, zijn het mijn eigen foto's.  De meesten van jullie zullen deze knutsel beter waarderen dan die van gisteren denk ik. Terwijl deze voor mij een stuk makkelijker in elkaar te knutselen was :)

Allemaal een fijne donderdag gewenst.

Reacties (9)

Soms is iets een tijd volop in het nieuws en daarna hoor je er niets meer over. Ik dacht opeens aan de pandaberen die naar Nederland zijn verhuisd. Eerst hoorde je er veel over, en nu. . . geen nieuws meer. Ik denk dus dat die dieren het prima zullen maken, want anders had je er wel iets over gehoord denk ik. Trouwens de kittens doen het ook geweldig goed we hebben er weer een nieuw moedertje bij dus de mensen van de wachtlijst hebben geluk en de kittens daardoor ook.

Nu even een knutsel neerzetten, deze heb ik ooit helemaal zelf 'geschilderd' met mijn bewerkprogramma. Er zit ook een 'penseel'  in maar ik heb me daar niet teveel mee beziggehouden, ik vind het heel moeilijk te besturen. Bij dit plaatje heb ik de 'zon' en de bamboe kant en klaar uit het programma gehaald, de panda en het landschap heb ik geschilderd.

Ik denk dat er nog veel meer mogelijkheden in zitten die ik niet heb verkend, maar ik ga me toch niet te vaak bezighouden met dit gepruts, laat mij maar met foto's aan de gang gaan.

Nu ik maak even een blogrondje en daarna richting kleindochter. Allemaal een fijne woensdag gewenst.

Reacties (9)

Ik heb mijn verjaardag in twee delen gevierd. Op zaterdag kwamen mijn vrienden een beetje verspreid over de dag. We hebben lekker taart gegeten, buiten in de zon gezeten op het terras en onder de bomen toen het te warm was in de zon. Zaterdag geen foto's gemaakt trouwens.

Zondag is de familie geweest, mijn zus en haar man , de kinderen met schoon- en kleinkinderen. Mijn zus kwam al voor de lunch en omdat op zondag de bakker niet open is, heb ik zelf maar afbakbroodjes gemaakt. We hebben heerlijk eerst rustig koffie+ taart gegeten, maar bij de broodjes was ik weer eens te veel met zuslief aan de klets, zodat ik in plaats van in het broodje , in mijn duim sneed met het grote broodmes. Dat geeft gelijk een bloederig geheel natuurlijk. Maar snel een pleister geplakt en verder gegaan. Begin van de middag kwamen eerst mijn zoon + vriendin en niet lang daarna mijn dochter+vriend en kinderen.Hier even een paar foto's van de feestlijkheden.

mijn zus en Laura

Omdat we onder de bomen zaten, kreeg ik niet iedereen op de foto, hieronder zie je dus van mijn zwager, net een stuk been en een voet, dan mijn dochter, zoon, schoonzoon, arm met  kopje behoren aan mijn schoondochter en het laatste stel benen aan mijn zus :)

Laura had zelf een grote box speelgoed meegenomen , maar ja het speelgoed dat oma altijd heeft is leuker natuurlijk want dat ziet ze niet iedere dag.

Dus een bijzet tafeltje en haar stoeltje ook naar buiten gesjouwd en dan zat ze ook in de kring (eventjes dus)

         

 

Nadat ze eerst al haar poppen op het deksel van haar speelgoedboxheeft neergelegd om een dutje te doen.

En die poppen moeten het liefst geen kleren aan (alleen Aagje kan niet uitgekleed, haar kleertjes zitten vastgenaaid) Takkie er ook bij, zo daar heeft Laura verder geen last van, dus ze zit even lekker te kleuren en te knippen.

We hebben lekker nog wat gedronken , de mannen gingen af en toe even binnen naar de Tour kijken, en namen dan hun biertje en frisje even mee naar binnen, de dames hebben hun wijntje heerlijk buiten gedronken, een hapje erbij lekker kletsen (ik ben ook af en toe naar de tour gaan kijken tussendoor)

Later had ik een tafel gereserveerd in het Mexicaanse restaurant, hier in het dorp aan de weg naar het strand. Tja ik had geen zin om in de keuken te staan koken, en dat restaurant is heel kindvriendelijk er is in een hoek een ballenbak en ze krijgen aan tafel een kleurplaat en kleurpotloden zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Iedereen kon kiezen wat ze wilden, voor de kleine meid waren er frietjes , met knakworstjes en appelmoes, dus die was ook weer blij. Het was een gezellige afsluiting van twee dagen feest.

Ik heb mooie cadeautjes gekregen, bloemen, allerlei spulletjes om in bad en onder de douche van te genieten, solarlampen voor in mijn tuin, een stel boekenbonnen, en een uitje naar Den Haag met bezoek aan  'Escher in het paleis' de tickets voor de trein en de tentoonstelling zaten er al bij. Daar zien jullie de foto's ook nog wel eens van.

Vandaag even niet gaan zwemmen, want vrijdag was er al een storing zodat het water ijskoud was. De reparatie komt deze week aan bod en hopelijk kunnen we komende vrijdag weer gewoon gaan zwemmen, zodat ik de kilometer weer lekker kan zwemmen, afgelopen vrijdag was het zo koud, dat we er niet erg lang in konden blijven zwemmen, dus dan kom je ook niet aan de kilometer natuurlijk.

Zo nog even een foto van mijn grasveld, zoals het er nu bij ligt, en dan ga ik de kliko maar eens aan de straat zetten, allemaal een fijne maandag gewenst.

Reacties (14)

Vandaag werd ik 68 jaar geleden geboren, dus dit weekend is het feest :)  Ik zal weinig aan de pc zijn, straks fiets ik nog even snel een blogrondje, maar ben ik er niet op je nieuwste log, dan weet je hoe dat komt. Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.

Reacties (13)

Goede morgen gister was een kort oppasdagje want de kleine meid moest om half vier bij de huisarts zijn. Ze blijft maar hoesten vooral 's nachts en daar had ze al pufjes voor gekregen, maar daar wordt ze nog actiever van dan ze al is. En tegen het nachtelijk hoesten helpt het kennelijk niet, vandaar een bezoekje aan de huisarts. Haar vader was dus al om drie uur thuis, zodat ik een vroegertje had.

We beginnen meestal een oppasdag met het uitzwaaien van mamma, pappa is al weg als ik aankom. Dus wij eerst mamma uitgezwaaid en toen we terug liepen naar het huis, zei Laura: "Dat is een lekker autootje oma"  haar moeder heeft net een paar weken een nieuw wagentje en zal dat vast wel eens hebben gezegd :)

Nu ik heb wel gemerkt dat ze erg actief was en ze kon zich niet lang met één spelletje bezig houden, dat zal ook wel van de medicatie komen denk ik. Want het was allemaal maar 'even' heel even schommelen, heel even op de trampoline, heel even bellen blazen, even met water knoeien, even puzzelen, even kleuren en helemaal niets op willen ruimen, even op haar hoofd vallen en toen was ze even rustig op de bank (maar ook niet lang). Maar ik hoop dat de nieuwe medicatie dit niet ook veroorzaakt, en dat het gaat helpen en niet alleen voor Laura, maar mijn dochter en haar partner, komen haast zelf niet aan slapen toe, omdat Laura zichzelf steeds wakker hoest en dan weer om pappa of mamma roept.

Toen ik dus vroeg weer vertrok, stonden Laura en haar pappa me hand in hand weer uit te zwaaien, voordat ze op de fiets naar de dokter gingen. Toen viel me op dat die kleine precies de houding van haar pappa imiteerde, op dezelfde  manier hun ene been over het andere gekruisd. Ik kon daar natuurlijk geen foto van maken, dus maar de benen van een kledingmodel gehakt en hier neergezet, zodat jullie zien hoe ik het bedoel.

     

Reacties (11)

Tegenwoordig komt er regelmatig een aantal vogels in mijn tuin baden in een oude wasketel die op mijn terrasje staat. Leuk om te zien als ik in de keuken bezig ben, dan heb ik er vol het zicht op. Dan ben ik altijd weer blij dat ik mijn keuken op deze manier heb laten bouwen zodat ik lekker het zicht op mijn tuin heb. Gisteren was er een bonte specht bezig, eerst lekker drinken en daarna even een snel bad. Terwijl die specht bezig was, zat er op de grond al een lijster op zijn beurt te wachten en in de bomen een hele 'kudde' meesjes, zowel pimpels als koolmezen, compleet met hun jongen. Toen de specht wegvloog, denderde dat hele stel onmiddellijk naar beneden om op hun beurt te spetteren en te drinken. De lijster die maar alleen was, keek volgens mij een tikkie beteuterd op zijn snavel, maar op een bepaald moment waren de meesjes weer klaar en kon de lijster aan de bak, gevolgd door wat merels. Het lijkt wel of die vogels allemaal dezelfde tijd in hun hoofd hebben dat er gebaad en gedronken moet worden, want een tijdje later is de wasketel weer verlaten.

Nu was het toch een vogeldag vandaag, eerst zag ik een paar ooievaars toen ik onderweg naar het zwembad reed, en toen ik het bad weer uit kwam stond er een reiger vlak bij. Omdat ik altijd over een rustige weg rijd, als ik daarheen ga, kan ik om me heen kijken en lekker ontspannen rijden. Van een eindje zag ik iets op de weg voor mij, eerst leek het wel een slang, maar die komen in dat formaat hier niet voor. Maar er was weinig wind en een stuk waaiend plastic kon het ook niet zijn. Toen ik dichterbij kwam zg ik wat het was. Een moedereend met een hele reeks kuikens die rustig de weg overstaken. Ik ben uiteraard gelijk gestopt, om ze vrij baan te geven. Omdat ik geen telefoon of camera meeneem naar het zwembad, heb ik als illustratie maar een foto van het internet geplukt. Al was mijn eendjesclub groter en liepen ze keurig op een rijtje snaveltje aan staartje.

Reacties (9)

Het thema voor 1 juli was warmte, nu kan ik daar slecht tegen, dus ik dacht laat ik de regen bezingen, ik ben blij dat het weer wat koeler is .

Reacties (13)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl