Laatste artikelen

In deze tijd van het jaar is hier in de buurt zoveel moois te zien in de natuur. Zeeland heeft haar bruidsjurk aangetrokken, de bermen staan vol wit kant van het fluitekruid en een beetje hoger is het wit van de meidoorn volop aanwezig.

Alleen maak ik mij zorgen, zoals ook Klaproos   al had opgemerkt zijn er haast geen bijen. Gister zat ik onder de bloesemboom en zag er twee. Ook zijn er nog geen zwaluwen gezien, tenminste niet door mij. Wat is er aan de hand?   Zijn we al te laat en hebben we straks helemaal geen bijen meer gaan de vogels er ook aan? Ik weet dat er onder merels een ziekte heerst, maar wat is er met de zwaluwen gebeurd? Het is ook al jaren geleden dat ik een leeuwerik heb gehoord of gezien. Op zo'n mooie zonnige dag maak ik met toch zorgen. Ik heb voor de bijen bloemen gezaaid, maar die bloeien nog niet en ik betwijfel of het veel zal helpen.

Nou ik ga straks maar zwemmen en proberen die zorgelijke gedachten af te spoelen, want je zorgen maken en verder niets kunnen doen, helpt ook niet.

Reacties (10)

Vandaag niet op wezen passen, maar met Laura en haar mamma naar de imkerij hier op het eiland geweest. Er zit ook een speeltuin bij en het was mooi weer, dus we hebben genoten.

Bij de ingang kon je allerlei dingen van en over bijen zien.

                        

Nee dit was geen gevangenis voor kindjes, maar toen wij een kopje thee dronken, kon er door de kleine meid binnen geklommen en gespeeld worden. Die stevige tralies zorgen ervoor dat er geen kindjes naar beneden stuiteren.

                       

Buiten was er ook van alles om te spelen, maar je kon wel zien dat het behoorlijk geregend had de afgelopen dagen.

                    

In de tuin stonden veel fruitbomen te bloeien, zodat de bijen daar dan weer gebruik van konden maken om honing te produceren.

                           

Over het paaltjesbruggetje kon je bij de fruitbomen komen , het was een beetje wiebelig, maar het was heel goed te doen hoor, je kunt je aan de touwen vasthouden. Oma heeft even heerlijk op een bankje van de zon zitten genieten, terwijl Laura van alles in de speeltuin uit probeerde.

 

Reacties (20)

Nu moet ik al een tijdje mijn gras maaien, maar door de regen is het veel te nat, dus maar wachten tot het droog wordt. Maar niet getreurd ook in de regen kunnen we dansen en zingen :)

Reacties (11)

Vanmiddag ga ik de verjaardag van mijn schoondochter vieren. Al is ze officieel pas morgen jarig, toch zet ik nu haar foto al neer. Want vandaag wordt de verjaardag gevierd.

Reacties (11)

Met koningsdag versier je je fiets en dan ga je met de andere kindjes een rondje fietsen.

                 

Uit de grote fiets vooraan kwam vrolijke muziek, wel jammer dat er niet meer kindjes waren misschien wilden die liever wat anders doen, dat kan natuurlijk.

Reacties (9)

Zelfs na vijf jaar klinkt me dit toch raar in de oren, ik heb al zolang het woord koninginnedag gebruikt dat ik nog steeds aan de nieuwe term moet wennen. Maar de kindertjes zullen hun fietsen wel weer mooi hebben versierd en straks komen ze zoals elk jaar door de straat .

De zon komt er ook al aan, die zie ik al net tussen de huizen van de straat doorkomen. Ik hoop dat het voor iedereen een feestelijke dag zal zijn, ik ga misschien nog even op het dorp kijken, of naar het sportveld waar meestal de kinderspelen zijn, maar misschien ga ik gewoon lekker een eind lopen richting zee.

Reacties (7)

Duidelijk dat het volop lente is, de prunus bij mijn vriendin in de tuin staat vol in bloei.

Ieder jaar weer een feest om te zien. Maar vandaag ga ik die dus niet bekijken, ik mag weer meerennen met de gym vrees ik. Nu zal dat iets rustiger moeten want oma is nog steeds een beetje verkouden, al hebben we het ergste gelukkig achter de rug.

Allemaal een fijne woensdag gewenst.

Reacties (14)

 

Goede morgen het ziet er weer prachtig uit buiten, maar ik ben wel nog steeds aan het niesen en snotteren, dus ik ga maar niet naar het strand toe, de tuin is ver genoeg vandaag. Allemaal een geweldige vrijdag gewenst.

 

Reacties (18)

Vandaag wat bankhangen beoefend en morgen niet naar het asiel, ik ben snipverkouden, maar het zal wel overgaan voor ik een jongen ben geworden , dat weet ik zeker.

       

Ik hoop weer snel helemaal opgeknapt te zijn.

Reacties (24)

 

 

Na een stralende dag, gaan de meeuwen naar het duin om te slapen, ik heb genoten van het weer en wat in de tuin geklust. Nu even een knutseltje gemaakt en straks lekker gaan slapen. Ik hoop dat jullie ook hebben genoten van deze zomers aandoende zaterdag.

               

Reacties (11)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl