Laatste artikelen

Misschien is dit verhaal eng voor mensen die aan arachnafobie lijden, gelukkig heb ik daar geen last van.  Maar kom eerst even mijn verhaal vertellen.

Als ik in het weekend vroeg wakker ben, heb ik meestal geen zin om gelijk mijn bed uit te springen, vaak lig ik nog even lekker te doezelen, of ik zet eventjes de tv op mijn slaapkamer aan en kijk in bed nog naar een programma dat er toevallig is. Nu deed ik deze ochtend het laatste, ik lag naar een aflevering van Dr Pol te kijken, toen er opeens een dikke spin vlak boven mijn gezicht aan zijn draadje naar beneden kwam. In een onwillekeurige reactie, gaf ik het onschuldige diertje een zwieper, waardoor hij opeens verdwenen was.

Daarna dacht ik agossie dat arme beessie, ik zal hem maar even op gaan rapen en buiten zetten. Maar ondanks dat ik overal in mijn slaapkamer heb gezocht was Sebastiaan nergens meer te vinden. Ik had er gewoon een schuldgevoel aan overgehouden. Als ik gewoon het dier rustig in mijn hand had gepakt, was hem niets overkomen en was hij netjes buiten gezet, maar door die onbeheerste zwieper, weet ik niet wat er van hem geworden is. Stel dat hij ergens tussen mijn beddegoed is verdwenen, dan lig ik hem misschien vannacht wel plat, straks voor alle zekerheid mijn bed maar even verschonen al is het geen maandag, misschien red ik er een spinnenleven mee.

p.s. De foto heb ik een jaar geleden gemaakt hier in de tuin bij de keukenmuur, het is dus niet de spin van deze ochtend.

 

Update: Toen ik vanavond mijn bed maar ging verschonen, kwam ik Sebastiaan tegen, het was een flinke spinnenman hoor, hij zat aan het voeteneinde tussen mijn dekbedhoes. Ik heb hem netjes met glas en stukje hard plastic gevangen en hem buiten de deur gezet (nou ja buiten mijn slaapkamerraam) hij spoedde zich onmiddelijk naar het eind van de buitenvensterbank. Ik heb het hor voor mijn raam gelijk goed gesloten, zodat hij niet meer terug binnen kan. Laat hem maar lekker vliegen en muggen vangen buiten.

Reacties (15)

Gisteren weer eens een dagje met mijn zoon op stap geweest, we doen dat wel vaker, samen een museum bezoeken hier in de provincie.  Niet een groot bekend museum, maar een kleintje, ditmaal het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Nu weet ik er wel veel van, want mijn vader vertelde er wel over. Maar het was toch een museum dat ons bezoek meer dan waard was. Binnen veel vitrines, met uniformen, uitrustings stukken, tot borden met een adelaar toe. Waar waarschijnlijk alleen de officieren van aten, de manschappen zullen wel geen chic servies hebben gehad, dat waren gamellen en blikken borden of bekers.

Buiten veel groot wapentuig, ik heb er heel wat foto's van, maar ik zet niet alles neer. Maar om deze tank kom je niet heen natuurlijk.

En ik heb ook nog stukken van de Atlantikwall die ze hier weer hebben neergezet gezien, in de kleine bewakings bunkers kon je ook binnen kijken, maar een persoon tegelijk. Er was een brug neergelegd zoals de genietroepen die maakten destijds, alleen heeft de genie deze pas veel later hier gebouwd speciaal voor het museum.

Wat hier ook terecht is gekomen is het noodkerkje van Ellewoutsdijk, dat heb ik speciaal voor John nog extra op de foto gezet.

Er was uiteraard nog veel meer te bekijken, binnen en buiten en ik kan iedereen die daar in de buurt is, of die interesse in de bevrijding van Zeeland (1944) heeft echt wel aanraden om dit museum te bezoeken.

Wij hebben eerst daar nog op het terras wat gedronken en daarna besloten we naar Ritthem te gaan om in het Ritthemse bos nog een wandeling te doen, het fort Rammekens is door de week gesloten, dus daar konden we alleen de buitenkant van zien, maar een flinke wandeling kun je daar ook goed maken (ik voel mijn voeten nog :) )

Aankomst bij het fort Rammekens.

De gesloten maar toch indrukwekkende poort.

Toen we tijdens de wandeling even aan de rand van het bos kwamen, konden we nog een blik op de andere zijde van het oude fort werpen. We waren net voor vijf weer terug bij het huis van mijn zoon en zijn vriendin, hij moest gaan koken voor zij uit het werk kwam en ik ben naar huis gereden en heb bij de visboer hier op het dorp een lekkere portie kibbeling met frietjes gehaald, zodat ik niet hoefde te koken :)

Reacties (9)

Zoals iedere woensdag was ik ook vandaag weer bij mijn kleindochter. Het was niet koud en de zon heeft geschenen, eerst geschommeld en op de trampoline gesprongen. Op de driewieler door de tuin gefietst en natuurlijk ook bellen geblazen. Maar ze vond het leuker om de bellen achterna te lopen en ze te vangen, dus mocht oma bellen blazen  (wat ze altijd graag doet) en Laura heeft ze gevangen .

Toch nog gelukt om foto's te maken waar de bellen ook nog op staan.

En nog meer bellen vangen.

 

Nog een paar weekjes wachten en dan wordt deze jonge dame alweer drie jaar, wat vliegt de tijd toch.

 

Reacties (14)

Goede morgen allemaal, mochten jullie het nog niet weten, volgens mij lijkt het wel herfst al is het volgens de kalender nog een paar dagen zomer ;) Trouwens al zou je het misschien niet denken er zitten twaalf lagen in deze knutsel

Reacties (11)

Alle foto's komen van internet, maar zijn wel in Nederland genomen.

Reacties (13)

Op het ogenblik valt er hier weer een bui, gelukkig is het zaterdag en de kinderen van het dorp hoeven niet naar de middelbare school te fietsen. Ik weet nog goed dat die van mij elke dag weer of geen weer veertien kilometer naar hun school moesten fietsen, nu hadden ze wel goede regenpakken maar nat worden gebeurt toch. Ik zei dan jongens waarom nemen jullie de bus niet, ik had altijd strippenkaarten in voorraad destijds. Maar nee de bus was alleen voor watjes, bovendien op de overstapplaats werd je ook nat als je daar moest wachten, later kwam er wel een directe verbinding, maar toen was dat nog niet zo. Dus mopperend of niet, ze fietsten door wind en regen, bij storm en ontij. Mijn zoon is één keertje terug gekomen (hij was nog maar elf toen ) omdat hij op een kleine kilometer van het dorp in de sloot was gewaaid. Tja dan ben je echt doornat, ik heb zijn school gebeld om door te geven dat hij later kwam, want eerst douchen en droge kleren aan en daarna de bus nemen die maar om het uur reed.

( Foto is van Ben Saanen die heb ik van het internet.)

Steeds als ik nu kinderen door de regen in groepjes naar school zie fietsen, meestal lijkt er dan ook nog een forse tegenwind te staan, moet ik aan die tijd denken. Nu als je elke dag zoveel fietst, dan ook nog sport wat de meesten ook nog doen, dan heb je hier ook bijna geen dikke kinderen wonen, ik zou niet weten of er in ons dorp obese kinderen aanwezig zijn. Misschien een paar op de wel aanwezige basisschool, maar dat zal er snel af zijn als ze naar het middelbaar moeten gaan.

 

Reacties (11)

De opdracht was om de lantaarn, denneappels en een bloem te verwerken, hier mijn resultaat

 

Reacties (15)

Eindelijk lijkt Molly meer vertrouwen in mij te krijgen, af en toe ligt ze zelfs een tijdje op schoot, maar als ik te lang boven bij de pc ben, komt ze gegarandeerd achter me aan. Nu wil ze dan ook wel de volledige aandacht, ze wandelt over mijn toetsenbord zodat ik een mailtje weer opnieuw kan gaan tikken, vanochtend zag ze zelfs kans om de stroom uit te schakelen, maar vaak zit ze naast me op het werkblad om te kijken of ik alles wel goed doe.

Als ze denkt dat ik teveel naar het scherm kijk in plaats van naar haar, gaat ze het scherm kopjes geven, hopen haar verspreiden, mijn pennenbakje omgooien, kortom dan kan ik dus helemaal niets doen. Als het bedtijd wordt, moet ze van mij dan ook beneden slapen, in mijn slaapkamer mag ze niet komen, die deur laat ik overdag dan ook dicht.  Ik denk dat, mocht ze 's nachts bij me slapen het één heen en weer gewandel over me heen zou worden, zoiets als 'Simon's cat' leuk in een stripverhaal, maar niet in werkelijkheid.

Overdag moet ik soms oppassen dat ik niet op haar pootjes trap, want als ze binnen is loopt ze vaak achter me aan, zeker als ik naar de keuken loop, tja je kunt natuurlijk niet weten of ik wat eetbaars ga presenteren. Ze loopt zo zachtjes dat ik het niet altijd hoor of op een andere manier merk en dan geef ik haar onbedoeld soms een schop, nou ja ik zet mijn been vooruit en dan blijkt ze daar net te staan.  Dan laat ze een verontwaardigde mauw horen ( eigenlijk meer een mieuw ze heeft een zacht stemmetje) en kijkt of ik een moordaanslag op haar heb beraamd. Dan roep ik :"Stomme kat, achtervolg me dan ook niet de hele tijd" Niet aardig van mij, maar ik doe dat omdat ik schrik. Maar eigenlijk is het toch fijn om iets levends om je heen te hebben een dier dat laat merken dat ze het leuk bij je vindt. Toch hoop ik dat ze niet het foefje om de kamerdeur open te maken door krijgt. Gelukkig gaat de deur beneden naar binnen open en niet richting gang, want ik vrees dat ze dan in de kortste keren op mijn bed springt en dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Reacties (16)

Gister zou ik met mijn dochter naar een pluktuin gaan, zij om bloemen te plukken en ik om fruit te plukken. Nu was het in de ochtend vreselijk weer, plenzende regen en klappen onweer, er zijn zelfs waterhozen gesignaleerd. Daarom hebben we het plukken maar niet gedaan. Nu bleek het na twee uur in de middag toch onverwacht nog droog te worden en zelfs de zon is hier verschenen, maar ja dat hadden we niet verwacht, dus we gaan maar een volgende keer en we zijn beiden in onze eigen buurt gebleven.

Nu ben ik met die regen maar weer aan de knutsel gegaan, er lag nog een herfstopdracht, waarbij je helemaal vrij was alleen moest er een animatie in de knutsel worden verwerkt. Nu maak ik niet veel animaties meer, erg bewerkelijk en vaak leidt het de aandacht af van de knutsel. Nu toch maar gedaan, alleen wist ik niet meer precies hoe ik het tempo aanpaste, vandaar dat de vlieg wel erg snel in zijn handjes wrijft.

De fotos had ik in oktober vorig jaar gemaakt maar die vond ik alle drie wel herfstig genoeg.

Reacties (13)

Na de zomer is het knutselforum ook weer met uitdagingen begonnen. Ditmaal kregen we een foto waar een deel van gebruikt moest worden om er zelf een nieuwe draai aan te geven.

Deze foto dus, ik weet niet wie die heeft gemaakt, iemand van het forum of misschien heeft die de foto ook weer ergens anders vandaan, geen idee.

Maar ik heb er dus een stukje uit gebruikt en mijn eigen plaatje ervan gemaakt

 

Reacties (12)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl