Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Vrienden
Laatste reacties
No right mouse button, no alert
Contact
 
 
--------------------------------
 
ISBN 978-90-78459-39-2
Deze bundel kan worden besteld
De kosten zijn  19.50
mijn winst 2,50 gaat naar het KWF
 
-------------------------------
 
--------------------------------
 
 
Voor een origineel cadeau
een uniek schilderij
klik op de banner !
 
--------------------------------
 
Met dank aan Luna, Florence,
 Jannie, Muis en Clemens
 
------------------------------
 
 
--------------------------------
 
 
 
Maartje bedankt!
 
--------------------------------
 
 
deze heb ik van La Luna
bedankt Riava !
 
 
------------------------------
 
 
Dank je Patricia !
------------------------------
 
 
Bedankt Mieke !
-----------------------------
 
 
bedankt Sylvianne !
 
 
Bedankt Blauwhartje !
 
 
 
Dank je Blauwhartje
 
 
 
 
Bedankt Suzette
--------------------------
 
Verwijzingen naar
niet puntjes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laatste artikelen

Gisteren was een mooie dag voor een flinke wandeling. Dan ga ik het liefste vroeg in de morgen, als de zon er wel al is maar de vakantiegasten en andere wandelaars nog niet op weg zijn.

Het dijkje was lekker rustig en omzoomd met boterbloemen. En hoog in de lucht zweefde een buizerd om zijn ontbijt op te speuren. Verder hoorde ik veel verschillende vogels zingen en geen geluid van verkeer in de buurt.

De boterbloemen wat dichterbij genomen. . .

en nog wat dichterbij. Het was mooi om die glanzende bloemenzee zo te zien. Maar kom ik ga van de weg af en loop verder langs een wandelpad over de schapendijk. De schaapjes zijn kennelijk op dit ogenblik ergens anders aan het grasmaaien, dus ik had de dijk voor mezelf.

Heel gek, halverwege de dijk bij een hek,stond gewoon een stoel, die iemand daar had achtergelaten. Ik was inmiddels al een uurtje aan de wandel dus ik ben even in die stoel gaan zitten om de stilte en de vogels om me heen te horen. Een compleet Zen moment.

Je zou zo een hele ochtend kunnen blijven zitten maar een paar minuten is al genoeg als je aan de wandel bent, ik ben dus maar verder gegaan. Langs de camping (een van de vele in die buurt) en onder de duinen langs weer richting huis. Nog even omkijken naar de boomgaard waar de bloesem is verdwenen en de appels nog niet te zien zijn.

Dan kom je weer over gebaande paden en er waren meer mensen op weg, joggend, fietsend, wandelend met de hond . Halverwege de strandweg kwam ik nog een damhertebok met zijn vriendin tegen, die haastten zich snel richting duingebied, want het werd allengs drukker langs de weg.

Ik kon geen foto van de twee nemen want tegen de tijd dat ik mijn telefoon in de aanslag had, waren ze met grote haast achter de heg verdwenen, af en toe zag ik alleen nog een gewei boven de heg uitsteken, en dat geeft natuurlijk geen duidelijke foto. Zo kwam ik dus na bijna twee uur wandelen in het dorp terug.  Nog even kletsen met een kennis die lekker in de zon voor haar huis zat en daarna een grote bak thee want ik had geen water meegenomen en inmiddels wel dorst gekregen. Nu vandaag weer een nieuwe week, ik wens jullie allemaal een fijne week toe.

Reacties (12)

De madeliefjes staan al weer in het gras te bloeien en de zon is ook al weer present. Zonde om op zo'n dag binnen te zitten, dus ik ga straks maar weer eens een eind aan de wandel. Alleen even bedenken waar ik dat ga doen. Als plaatje zet ik even een madeliefjesknutsel neer die ik tijden terug al een keertje maakte. Toen moest er een bepaald soort masker worden gebruikt, dat zie je in het middendeel terug. Zo is er toch even iets om naar te kijken.

Reacties (11)

. . . en hoever. Mensen van mijn leeftijd zullen deze kreet wel herkennen. Die komt uit een boek van de verplichte literatuurlijst van het lyceum. Het dikke boek  Camera Obscura van Hildebrand (ps. Nicolaas Beets).

Ik weet niet of de jongelui nog zo'n lange lijst met verplicht te lezen boeken voor hun examens door moeten worstelen. Zelf las ik altijd graag, maar een boek dat voor het eerst verscheen in 1839 was zelfs voor mij een opgaaf. Goed laten we het meer niet over boekenlijsten gaan hebben, maar gister was het wel een warme dag. Dan zeker als een kleinkind, vol energie dat naar buiten wil en geen last van de warmte lijkt te hebben, je steeds in haar spel betrekt. Tja dat heeft oma natuurlijk zelf in de hand gewerkt, een oma die meespeelt met verstopprtje, kleien, kleuren, schommelen, bellen blazen enz. daar moet je gebruik van maken natuurlijk.

Ik ben maar mee naar buiten gegaan, hoewel het binnen koeler was, maar in de schaduw van de bomen met een klein beetje wind was het goed te doen.

De mooie kronkelvorm van de takken bij deze boom viel me zomaar ineens op.

Op het zijterrasje was er eerst nog een flinke tijd schaduw te vinden.

En met een teiltje water en wat spulletjes uit het poppenkeukentje kun je je best aardig bezig houden.

En wanneer je klaar bent met dat water, mag Rooie Rizla best de rest uit het teiltje drinken.

Hierna heb ik haar maar even in een zomerjurkje gestoken, want een natgekliederde spijkerbroek wordt toch wel te warm. Ook even flink met zonnemelk gesmeerd, want buitenspelen in de zon dan moet er goed gesmeerd worden. Toen kwam er teveel zon aan de zijkant en we zijn naar de achterzijde verhuisd, hebben daar bellen geblazen en geschommeld, de glijbaan was te warm geworden om daar met blote beentjes op te zitten.

En omdat oma daar druk mee moest doen, had ze geen handen vrij om foto's te nemen. Dus hier moeten jullie het mee doen.

Reacties (11)

Ik werd wakker en hoorde de vogels , omdat ik straks naar Laura ga, heb ik niet geprobeerd om verder te slapen want dan word je de tweede keer vaak erg gammel wakker. Dus maar eruit en een knutsel gemaakt, voor een ochtend met vogels. Allemaal een fijne woensdag gewenst.

Reacties (11)

Liefde is niet samen op de bank zitten en elkaar verliefd in de ogen kijken. Maar het is samen uitkijken in dezelfde richting.

Aan die oude wijsheid moest ik denken toen ik vrijdag in Sluis deze twee ooievaars samen op de foto zette. Er waren op de wallen meerdere plaatsen gemaakt waar ooievaars kunnen nestelen. Deze twee hadden daar dan ook gebruik van gemaakt.

Het schijnt dat de ooievaars in Sluis afkomstig zijn van een kolonie ooievaars die al lang in 'Het Zwin' broedt.

Reacties (8)

Rondom Sluis is nog een hoop bewaard gebleven van de 'Staats-Spaanse linies' dus wij zijn de wallen opgelopen om daar een wandeling te gaan maken. Eerst even de oude gracht gevolgd om er te komen.

Dan langs de oude stadsmuur nog compleet met schietgaten.

En voorzien van een bordje zodat je wist wat dit was en wanneer de muur werd gebouwd.

 

Daarna konden we de wal op bij de overblijfselen van de Westpoort, dat moet een indrukwekkende poort geweest zijn.

Er is nog veel van deze poort overgebleven. Hieronder een foto van het rechterdeel van de poort, gespiegeld stond aan de linkerzijde nog zo'n stuk overeind. Je was in die tijd niet zomaar binnen in de stad, maar voor een grensgebied golden natuurlijk strenge eisen.

We wandelden langs met fluitenkruid  (en brandnetels) begroeide wallen en door het groen heen zagen we de grachten.

Hier in de buurt zou nog de waterpoort geweest zijn, maar ik zag niet precies waar dat dan was.

 

Maar op de oude kaarten waarvan de afbeelding ook aan het begin van de route stond, was dat wel in deze buurt aangegeven.

Mooi om te zien hoe alles vroeger was geweest , wij liepen door richting zuidpoort, maar deze poort was zo gerestaureerd, dat er volgens mij niet veel oude stenen meer van over waren, toch was het wel duidelijk hoe het vroeger was geweest. Aan de binnenzijde leken er meer oude stenen gebruikt te zijn.

Met een laatste ANWB bord met informatie over de wallen nemen we afscheid van het mooie stadje Sluis er is veel te zien en ook het Belfort is een museum. Dus wie die kant eens uitkomt, die kan ik een bezoek van harte aanbevelen.

 

 

Reacties (15)

Vandaag was ik met mijn zoon naar het museum Bizarium in het plaatsje Sluis (Zeeuws-Vlaanderen) Ik kan het iedereen aanbevelen dat museum, wat hebben creatieve geesten de gekste uitvindingen gedaan. Rare dingen zoals de 'poeptoeter' als je die in je achterste stopte dan kon je door winden te laten muziek maken. Nou ik hoef niet uit te leggen dat dat ding niet echt een succes is geworden, evenmin als de doodskist die van schroefdraad was voorzien en zo makkelijk de grond in kon worden geboord. In het museum mochten geen foto's worden gemaakt, dus als iemand dit soort uitvindingen wil gaan zien moet die er echt zelf heen . Er zijn ook dingen te zien waar later op is voortgeborduurd en waar dan ook belangrijke uitvindingen door zijn gekomen. Dus niet alleen vreemde zaken, maar ook b.v. het vliegtuig van Leonardo Da Vinci, de uitvindingen van Tesla die zeer ingenieus waren, maar ook een hoop dingen waar je bijna de slappe lach van krijgt.

Het is geen groot museum, maar wel de moeite waard om te bezoeken en Sluis is ook een leuk plaatsje waar je je ook prima kunt vermaken.

Omdat we binnen niet mochten fotograferen, heeft de eigenaar/beheerder dan maar een foto van ons genomen voor een gravure afbeelding in de hal van het museum, zo heb ik dus toch nog iets op de kiek :)

Verder hebben we ons vermaakt met op terrasjes te zitten, over de omwalling te wandelen en door de winkels te bekijken. Hier onder nog wat foto's daarvan .

We zaten op het terras naast de molen, zo kon ik die op mijn gemak op de foto zetten, onder het genot van een kopje thee.

Het Belfort van Sluis

Meneer van Dale, de bekendste zoon van Sluis, ja die van de dikke van Dale het grote woordenboek.

Ik wist niet dat dit soort prullenbakken nog bestond, maar hier hing er nog eentje aan een lantaarnpaal.

Zouden in deze straat alleen maar geweldige mensen hebben gewoond? Ik vond het een heel aparte straatnaam.

Op een pleintje in het centrum hoorde ik een hoop geklepper, ik keek naar boven en zag daar deze ooievaar op een schoorsteen. Hij of zij was maar alleen. Hoewel ik later wel een koppel heb gezien, maar dat komt wel een een volgend log terecht. Dat zal gaan over de oude vestingwerken waar je nog veel van kunt zien.

Ik ga nu lekker mijn bed opzoeken, want het is voor mij best weer vermoeiend geweest, al was het een heel leuke en gezellige dag.

Reacties (10)

Wij vierden moederdag en vaderdag nooit met grote cadeaus en we deden dat alleen voor de kinderen, die op school al tijden daar mee bezig waren. Mooie tekeningen, knutsels die ze met stralende ogen aan je gaven, dat was leuk, maar verder zijn die dagen voor mij altijd een commercieel circus geweest. Gister bij mijn kleindochter merkte ik weer dat ze er al vol van was, er stond een geheimzinnig pakje dat met haar tekeningen was versierd boven op de kast, zo dat mamma het vast niet kon zien ;) En toen ik de was ophing ging ze madeliefjes in het gras plukken "Oma Molly dat is al voor mijn moeder hoor"  Laat ze het nu altijd over mamma hebben en nu opeens was het voor mijn moeder . Tja de meeste bloempjes hadden geen steeltje over, maar daar doen we niet moeilijk over en maken daar een drijfschaal voor .

De schaal is in de loop van de dag ook helemaal vol komen te liggen hoor. De langere steeltjes konden mooi in een vaasje gezet worden.

Maar toen zag ze dat ik de was al had opgehangen en omdat ze graag met wasknijpers speelt, pakte ze het emmertje met knijpers en versierde alle handdoeken nog met een randje wasknijpers aan de onderkant, zo hing de boel dus ook lekker strak naar beneden.

Ik had inmiddels de uitgebloeide viooltjes uit de schalen gehaald, zodat de nieuwe knoppen beter zichtbaar waren en de losse blaadjes niet het effect zouden bederven. Toen Laura dat zag, stond ze heel wijs te kijken en ik hoorde de stem van haar moeder er in doorklinken, toen ze zei : "Oma Molly, daar wordt mamma echt niet blij van hoor".  Heerlijk zo'n dagje met die kleine alleen, bellen blazen, spelen en de dag is zo weer voorbij.

Reacties (11)

Zo, ik ben weer nuttig bezig geweest. Eerst bij de dieren in het asiel, daarna heb ik hier in de tuin een halve kliko onkruid weggehaald en je ziet het nog nauwelijks. Maar daarna heb ik mezelf getrakteerd op een lekker bakje aardbeitjes (zonder slagroom)

Toen dacht ik kom laat ik nog maar weer eens een plaatje maken, het aardbeikindje van de Flowerfairies met een verse aardbei en een achtergrond vol aardbeien, een maskertje eroverheen en klaar. Gaan jullie er niet van watertanden? 

Reacties (12)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl