Laatste artikelen

Allemaal een heerlijk weekend gewenst.

Reacties (18)

Gister natuurlijk weer opgepast,  we hebben druk gespeeld en als afwisseling werd er natuurlijk ook fijn getekend. Nu krijg ik altijd wat van die kunstwerkjes mee naar huis. Vandaag was het een familie stekelvarkens, waarom ze nu net stekelvarkens wilde maken, geen idee, maar we werden er allemaal in afgebeeld. Ik heb de namen er maar bij gezet, zodat ik het niet vergeet.

Wel apart dat haar lange dunne broer als groot dik stekelvarken werd getekend, maar wie weet, vond ze hem op dat moment het belangrijkste of had ze gewoon zin om een iets andere vorm te maken. Soms is het jammer dat je niet in zo'n koppie kan kijken. Wel waren oma, zijzelf en mamma eerst alleen gemaakt, toen ik vroeg waarom pappa en broer er niet waren, heeft ze die even erbij gezet.

Reacties (17)

Gister was het een stralend zonnige dag, ik besloot om even naar het tuincentrum te gaan, want het vogelstooivoer was op. Ook weer eens een pot met kattengras halen, want Molly vreet alle kamerplanten aan, misschien dat ze dat dan minder doet. Ik heb, sinds ik haar heb, ook al geen bloemen meer in huis, omdat mevrouw die uit de vaas plukt en ze bij wijze van versiering overal in de kamer en keuken verspreidt. Dus ik naar het tuincentrum, waar vaak ook kleine huisdieren, zoals konijntjes en cavia's worden verkocht, daar ben ik niet zo voor, maar ja zo denkt niet iedereen erover vrees ik. Nu zag ik mensen staan kijken bij een afgezet stukje en hun kinderen optillen, om wat er dan ook te zien was, goed te zien. Aangezien ik best nieuwsgierig was, ging ik ook even kijken en wat zag ik daar?

 

Jawel stokstaartjes, nu stond er een briefje bij, dat de diertjes hier overwinterden en zeker niet te koop waren, maar of de beestjes er zelf plezier aan beleefden? Ik weet het niet, zolang mensen er maar geen rommel naar binnen gooien, zal het misschien wel meevallen. Ze hadden in elk geval wat warmtelampen , waaronder twee stapeltjes stokstaartjes lagen te slapen. Deze hier ging even goed kijken wat voor mensen er nu weer voor zijn verblijf stonden, maar bang leek hij niet te zijn. Misschien hebben ze het in hun eigen dierentuin het veel te koud in de winter en is dit dus een goede oplossing, ik weet het niet maar ze zullen best wel goed verzorgd worden denk ik.

Reacties (12)

Een tijdje geleden had mijn zwager de hobby om de stamboom van hemzelf en die van zijn vrouw (mijn zus dus) uit te zoeken. Ik heb hem ook toegezonden gekregen, althans mijn kwartierstaat. Nu zat ik er zonet even in te neuzen en dan zie je toch een stel namen die steeds weer terug komen. Tja vroeger was het natuurlijk de gewoonte om kinderen te vernoemen, zodat bepaalde namen heel lang in een familie bleven bestaan.

( boomfoto is van Di Mario)

Nu kwam ik ook namen tegen die uit de Frans/Belgische kant van de familie stammen. Zoals Jean en Jeanne.  Nu had ik ook een tante Jeanne die door ons tante Sjan werd genoemd, we hadden er geen geen idee van dat het in oorsprong een Franse naam is. Ik kwam ook een vreemde eend in de bijt tegen ene Abigail, het lijkt me een naam van Engelse oorsprong. Nu waren er natuurlijk in Zeeland diverse wolhandelaren van Schotse huize ( In Veere was een wolstapel) Misschien kwam zij daar oorspronkelijk vandaan, al kan ik dat niet gelijk terugvinden. In 1600 was de uitgang 'ijntje' voor vrouwen kennelijk veel gebruikt. In die tijd kom ik er diverse tegen. Josijntje, Huiberijntje, Klarijntje en Antonijntje. Laat ik daarbij nu steeds aan een klein konijntje denken waar ik mijn kleindochter over voorlees . Maar ook in 1615 was er een Judoca , kijk dat had met de Japanse sport natuurlijk niets te maken, maar ik zie toch een stoere dame voor me die niet voor een kleintje vervaard was.

Ach ik kwam ook nog een naam tegen waar een mens misschien vrolijk van werd , half 1700 zat er een Jacob Jolijt in mijn stamboom, of de man nu werkelijk een vrolijk typje is geweest, dat zou ik niet meer weten, maar omdat één van mijn voornamen Jacoba is, voel ik met toch met hem verbonden door de eeuwen heen.  Van hem is alleen bekend dat hij met ene Suzanna was gehuwd. Sterfdatum is niet bekend, ik hoop wel dat hij een goed leven heeft gehad met zijn Suzanna . Zo heb ik weer eens plezier gehad van het werk dat mijn zwager heeft gedaan en ik heb na zitten denken over de wortels die we allemaal hebben, ergens kwam ik nog een naam tegen waarmee de families van mijn moeder en mijn vader samenkwamen, Dat was de familie Van Maelsaecke , die naam komt aan beide zijden een keer voor.

Reacties (12)

Gelukkig is de mist vandaag weer weg, maar gister was er een dichte mist. Toen ik op de heenweg naar de stad was, had ik misschien 25 meter zicht. Op de terugweg was het iets beter, maar nog geen 50 meter.

De foto hieronder is een knutsel, ik heb hem samengesteld uit een paar foto's van mist.

Als je rustig rijdt niet inhaalt en goed uitkijkt is het best te doen om met mist te rijden. Ik heb wel geleerd om vaak in mijn spiegel te kijken wat er achter me gebeurt. Mijn instructeur had de gewoonte om opeens te vragen wie rijdt er achter je en even de binnenspiegel af te dekken. Nu ben ik niet goed in automerken, maar als ik de kleur noemde was het ook goed.

Goed terug naar gisteren, op de terugweg moest ik voor een rood licht stoppen en achter me kwam een zilvergrijze auto staan die geen licht voerde. Ik keek in mijn spiegel wat voor persoon er in zat, als het een oudere man of vrouw was (misschien vergeten het licht aan te doen), had ik het plan om even uit te stappen en te zeggen dat met dit soort weer de lichten aan beter is.  Maar er zat een man in zo te zien een veertiger, net toen ik keek zag ik dat hij met genoegen in zijn neus zat te graven, het resultaat bekeek en. . . .getver de getver opat. Nou ik ben niet uitgestapt,  toen het licht groen werd moest ik linksaf en hij gelukkig rechtdoor, een wijk in, dus was hij minder gevaarlijk bezig, dan op de provinciale weg.

Reacties (10)

In mijn tuin heb ik aan een van de bomen een houten voederhuisje voor vogels hangen. Twee zijwanden zijn van doorzichtig plastic zodat je kunt zien als het voer op is. Er komen allerlei soorten kleine vogels die er lekker van eten. De kauwen en eksters hebben we de gewoonte ontwikkeld om op het dakje te gaan zitten schommelen, zodat er vaak veel voer op de grond valt en zij ook meegenieten. Nu gun ik deze vogels ook wel wat te eten,maar ze jagen de kleintjes weg en dat vind ik dan weer erg jammer. Maar goed zij hebben ook wel trek natuurlijk.

Nu heb ik vanuit mijn keuken altijd een mooi zicht op het gedoe op en rond het huisje, de foto is van een reclame folder alleen het pimpelmeesje en het roodborstje heb ik zelf hier in de tuin op de foto gezet.  Maar de groenlingen, vinken en koolmeesjes komen hier ook regelmatig langs om te lunchen of te dineren.

Deze ochtend was ik vroeg op omdat het weer asieldag is vandaag. Ik stond in het donker voor me uit te staren, de vogeltjes sliepen nog. Intussen had ik op de automatische piloot mijn kom met yoghurt gevuld en ik deed er de muesli op. Net toen ik het om wilde roeren, zag ik dat ik er in plaats van muesli, vogelstrooivoer op gedaan had. Nou nee dat leek me geen lekker ontbijt,ik had het verkeerde zakje uit de kast gepakt.  De zakjes beiden afgesloten met een clip stonden naast elkaar in mijn kast. En met mijn nog niet al te wakkere hoofd had ik het foute zakje gepakt. Zonde van de yoghurt en het zaad, maar ik heb de boel toch maar weggekieperd. En een nieuwe kom gevuld nu wel met muesli en yoghurt.

Reacties (13)

Daarnet even een wandeling gemaakt, want het stralende zonnetje lokte me naar buiten. Pft het viel best tegen, want er staat een koude snerpende noordenwind. Toen ik weer thuis was ben ik dus maar een winterse plaat gaan maken, de foto is van de dag begin december toen er aardig wat sneeuw was gevallen. Dus er lekker warm aangekleed met de slee even genieten. Nu is er geen sneeuw, maar het is hier een graad of twee en dat met harde wind gecombineerd wil wel erg frisjes zijn.

Reacties (13)

Het thema was taal, dat lijkt me wel duidelijk, maar omdat we dit thema ooit eerder hadden, is het toch lastig om er een ander gedicht over te maken, je zit snel weer aan dat vorige taalgedicht te denken al is dat al weer een hele tijd terug gemaakt. Dat zet ik hieronder er ook nog even bij ik vind het zelf een mooier geheel dan degene die ik nu maakte. Maar ja niet elke opdracht is even goed te verwerken, dus ik hoop dat het volgende thema mij meer inspiratie zal geven.

Reacties (14)

Het jaar 2018 is begonnen, even de laatste oliebol wegwerken en weer het normale leven beginnen. We weten niet ondanks alle voorspellingen, wat het jaar zal brengen. Soms is dat ook maar gelukkig, ten eerste kijk je niet al tijden op naar nare dingen en ten tweede, je laat je maar beter verrassen door leuke dingen. En ach die laatste oliebol was kennelijk ook al niet meer te eten .

Hij lag half opgegeten eenzaam op zijn schaaltje en dat is een beetje een triest gezicht vind ik.  Maar er komen vast ook nog wel feestelijke dagen en dan hangen we de ballonnen en slingers weer op. Nu nog een nieuwjaarsreceptie te gaan en dan rustig in het gewone ritme verder gaan. Mijn moeder was 18 januari jarig en dat was vroeger toch altijd een verjaardag waar iedereen eigenlijk voordien al was uitgefeest, maar wel een leuke dag in die saaie januarimaand. Maar mijn moeder is inmiddels al weer 26 jaar geleden overleden, gelukkig gewoon in de septembermaand, geen speciale dag.

 

 

Reacties (11)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl